Italian koripallomaajoukkue saa uuden päävalmentajan ennen ensi kesän olympiakarsintaturnausta, kertoo Italian koripalloliitto.

Azzurrin ykkösluotsina vuodesta 2009 saakka toiminut Simone Pianigiani sai kuulla tiistaina, ettei hän saa jatkaa pestissään ensi kesänä. Päävalmentajan välien on huhuiltu olevan liian tulehtuneet liiton presidentin Gianni Petruccin kanssa.

– Pianigiani ei valmenna joukkuetta ensi vuoden olympiakarsintaturnauksessa heinäkuussa, Italian koripalloliiton tiedotteessa luki.

46-vuotias Pianigiani ei jatka A-maajoukkueen valmennuksessa, mutta on edelleen tiiviisti mukana yhteistyössä Italian muiden maajoukkueiden kanssa.Pianigiani vastaa teknisestä valvonnasta kaikissa maajoukkueissa ja harjoittaa hankkeita, joiden on tarkoitus luoda huippuosaamista ja tulosta tulevaisuudessa.

Pianigianin seuraajaa ei ole vielä julkistettu.