Korisliigan sarjataulukon peräpää tiivistyi, kun jumbosijalla majaileva KTP-Basket kaatoi pykälää korkeammalla olevan Kobrat perjantaina kotonaan 15 pisteen erolla. Illan muita voittajia olivat sarjakärki Kataja Basket sekä Helsinki Seagullsin jyrännyt Tampereen Pyrintö.

KTP otti Kobria vastaan komennon haltuunsa jo ensimmäisellä neljänneksellä, mutta varsinainen ratkaisu ottelussa nähtiin kolmannella neljänneksellä, jonka kotkalaiset veivät nimiinsä 26-13. KTP:n tehomiehenä hääri 32 pistettä upottanut Sefton Barrett ja levypallot jäivät varmasti Devonne Gilesin (14) ja Aleksander Herreran (13) hyppysiin.

Salossa Vilpas piti Katajaa tiukilla, mutta joensuulaiset venyttivät eroa vähä vähältä ja repäisivät lopussa eron 11 pisteeseen. Kentän tehomies oli 26 pistettä heittänyt Katajan Teemu Rannikko.

Tampereella Pyrintö antoi Seagullsille shokkihoitoa heti alkuun viemällä ensimmäisen neljänneksen 15-5 ja karkaamalla taukojohtoon peräti koriluvuin 40-17. Tämän jälkeen peli hiukan tasaantui, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Tasaisesti pisteitä upottaneen Pyrinnön tehokkain oli Damon Williams 20 pisteellään.

Korisliiga perjantaina 15.1.:

KTP Basket – Kobrat 93-78
Salon Vilpas – Kataja Basket 47-85
Tampereen Pyrintö – Helsinki Seagulls 83-55