Kobrat matkustaa sunnuntaina Katajan vieraaksi. Kobrat ja Kataja ovat kohdanneet back to back -ottelusarjassa kaksi kertaa tällä kaudella ja Kataja oli vahvempi molemmissa kohtaamisissa.

Ensimmäisessä ottelussa Kataja oli parempi numeroin 91-79 (46-44) Kobrat taisteli hyvin ensimmäisen puolikkaan, mutta kolmannella jaksolla Kataja karkasi 10 pisteen johtoon eikä Kobrat tämän jälkeen päässeet enää neljää pistettä lähemmäs ja pisteet jäivät Joensuuhun. Kotiottelussa Kobrat oli täysin vastaantulija ja ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puolikkaalla. Loppunumerot 61-97 (27-42).

Kobrat katkaisi 8 ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa voittamalla kotonaan Pyrinnön ja seuraavassa kotiottelussa kaatui Vilpas. Kobrat on sarjassa 9. ja matkaa pudotuspeleihin on yhden voiton verran, mutta vastaavasi myös putoajan paikkaan on eroa vain kaksi pistettä. Kobrien joukkueessa on tapahtunut melko iso muutos, kun seitsemän ottelua Kouvoissa pelannut Austen Rowland saapui takaisin Lapualle. Rowlandhan pelasi Lapualla myös viime kaudella tilastoilla (15,4/4,5/6,5syöttöä). Samalla Korisliigan pistepörssin ykkönen Momo Jones (20,2/2,5/3,8syöttöä) sai vaihtaa muihin maisemiin.

– Meille tarjoutui tilaisuus saada Austen Rowland Lapuallle takaisin ja tartuimme siihen heti. Neuvottelimme Austenin kanssa jo kauden alussa, mutta silloin emme päässeet sopimukseen. Samassa rytäkässä vapautimme sitten Momo Jonesin sopimuksestaan, Markku Turja valottaa pelaajatilannetta Kobrien sivuilla.

Päävalmentaja Derrick Crayton odottaa tulevasta ottelusta kovaa haastetta.

– Kataja on sarjajohtajana ja vielä vierasottelussa kova haaste. Katajan kaltaista joukkuetta vastaan virheet kostautuvat välittömästi ja meidän onkin pyrittävä laadukkaisiin ratkaisuihin sekä keskityttävä puolustuspelaamiseen koko 40 minuuttia. Emme ole Austenin kanssa päässeet vielä montaa kertaa harjoittelemaan, mutta kokonaisuutenahan hänelle on homma tuttua jo viime kaudelta. Toivon, että Austenin kokemus auttaa meidät pudotuspeleihin, Crayton kertoo.