Kataja sai hyvää ensikäden tietoa testiin saapuneesta Tony Easleystä, sillä hän on pelannut useamman tutun pelaajan kanssa samassa seurassa.

Kataja-joukkueenjohto on saanut Easleystä poikkeuksellisen paljon ennakkotietoa, mistä on osin kiittäminen pelurin entisiä, koripalloa seuraaville hyvin tuttuja joukkuetovereita. Tällä kaudella Turkissa kanssaan pelasi suomalaisturkkilainen Anton Odabasi, viime kaudella Israelissa Kataja-laituri Lamayn Wilson ja kaudella 2011-12 Italiassa nyky-Susijengi-kapteeni Shawn Huff.

– Kyseessä on urheilullinen sentteri, joka liikkuu kentällä todella hyvin ja viimeistelee kovalla prosentilla. Hänellä on kokemusta Euroopan korkeimmista liigoista, joissa hän on todistanut taitonsa viimeisen viiden kauden aikana, päävalmentaja Jukka Toijala kuvailee tulokasta seuran sivuilla.