Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko koripallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Koripallon puolivälierät alkoivat huimasti. Sarjanousija BC Nokia teki uskomattoman tempun ja haki avausvoiton sekä kotiedun Joensuun Katajalta. Siis siltä ylivoimaiselta runkosarjan voittajalta, jolla on sarjan parhaat jenkit sekä Teemu Rannikko.

– Nokia osasi pelata Katajan parhaat aseet pois, mutta pystyykö se siihen vielä uudelleen? Nyt sillä on ainakin kotietu. Olisipa kiinnostavaa, jos Nokia pystyisi rypistämään toisen voiton tänään kotisalissaan. Olisiko siihen saumaa?

– On, jos Nokia onnistuu puolustamaan samalla tavalla kuin Joensuussa, ja jos Dragan Labovicin, Daniel Baileyn ja David Kravishin huippuvire jatkuu. Hiukan kapea on kyllä nokialaisten rosteri, mikä voi alkaa näkyä sarjan loppuvaiheissa. Siksi Nokian olisi tänään otettava voitto vaikka väkisin. Ei se mahdoton ajatus ole, sillä jostain syystä Nokia on pystynyt tällä kaudella pelaamaan juuri Katajan kanssa todella tasaisia otteluita.

– Ja sanotaan vielä sen verran muista ottelupareista, että on kyllä ihan pakko nostaa korkealle hattua Loimaan Bisonseille; ensin joukkueen tyhjennysmyynti, sitten pari viime hetken hankintaa, Tuukka Kotin loukkaantuminen jne. Mutta niin vain Bisons on pystynyt haastamaan ja laittamaan ahtaalle Tampereen Pyrinnön. Tänään se otti kotivoiton ja ottelusarja on 1-1. Ei tule Pyrinnölle ilmaista paraatimarssia mitalipeleihin, kuten niin moni ennusti.