Suomalaispelaajia oli runsaasti tulessa loppuviikosta. Argentiinassa alkoivat pudotuspelit ja Serbiassa alkoi runkosarjan loppuosa.

Argentiinassa Juho Nenosen Regatas Corrientes voitti jatkoajan jälkeen Quimsan 91-97 (48-39, 84-84) ja Jamar Wilson johdatti Partizanin selkeään voittoon Boracista. Viikonlopun aikana Petteri Koposen BC Himki eteni VTB-liigan välieriin kaatamalla Lokomotiv Kubanin puolivälierissä 3-0.

Quimsa oli ensimmäisen puoliajan niskan päällä, mutta toisella Regatas Corrientes veti pelin tasaiseksi. Peli eteni jatkoajalle, kun Quimsan Diego Garcia tasoitti pelin 84-84 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jatkoajalla Regatas Corrientes keräsi parissa minuutissa yli viiden pisteen johdon, jonka kotijoukkue Quimsa kiri viimeisellä minuutilla 3 pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Argentiinan hallitseva mestari ei päässyt.

Nenonen nakutti aloitusviisikossa 15 pistettä ja kahmi 2 levypalloa vajaassa 30 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Serbian SuperLigassa Partizan juoksi Boracilta jalat alta mielettömällä ensimmäisellä puoliajalla, jonka jälkeen toinen puoliaika jäi kuriositeetiksi. Partizan tykitti 20 minuuttiin 63 pistettä voittaen helposti 102-79 (63-36).

Partizan peluutti tasaisesti koko 12 miehen kokoonpanoaan ja Wilson käytti 17 minuuttiaan tehokkaasti: ”Jammu” pisti taululle 11 pistettä ja 6 syöttöä.

Perjantai-iltana Petteri Koposen BC Himki pisti VTB-liigan puolivälieräsarjan pakettiin voittamalla Lokomotiv Kubanin vieraissa 71-86 (42-44). Ensimmäinen puoliaika oli vielä tasainen, mutta Himki repäisi ratkaisevan eron viemällä kolmannen neljänneksen 10-26.

Koponen sai peliaikaa reilut 17 minuuttia, mutta ”Petskun” (2/0/4 syöttöä) heitto ei uponnut tavalliseen malliin (2p 1/2, 3p 0/4).

Himki tulee kohtaamaan välierissä Moskovan TsSKA:n. Lokomotiv Kuban pelaa Euroliigan Final Fourissa myös Moskovan TsSKA:ta vastaan.

Saksan Bundesliigassa Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners aloitti puolivälierät kotivoitolla Alba Berlinistä 83-64 (40-31). Skyliners hallitsi peliä läpi 40 minuuttia kasvattaen eroa berliiniläisiin tasaisesti.

Ludwigsburg taas joutui pelaamaan ilman Shawn Huffia Bayern Müncheniä vastaan. Bayern München karkasi Ludwigsburgilta kolmannella neljänneksellä ja jyräsi 97-80 (49-42) -kotivoittoon.

Turkin kakkosarjassa TBL:ssä Anton Odabasin Denizli Basket hävisi runkosarjan viimeisellä kierroksella sarjakärki Tofasille 60-83 (31-50). Denizli sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Balikesirin.

Odabasi heitti vajaassa 15 minuutissa 6 pistettä ja haki yhden levypallon.