LeBron James on selvittänyt tiensä kuusi kertaa peräkkäin NBA:n finaaliin ja yhteensä kyseessä on seitsemäs kerta, kun James pelaa finaaleissa. Hän on kuitenkin saanut kritiikkiä, ettei ole voittanut mestaruutta kuin kahdesti.

Pelaajalegenda ja Hall of Famen jäsen Jerry West on rientänyt Jamesin puolustukseksi asian tiimoilta.

– Jos minä olisin hän, haluaisin luultavasti kuristaa teidät, West totesi lehdistötilaisuudessa.

– Se on naurettavaa, hän jatkoi.

Mikäli James ja Cleveland häviävät finaalit Golden Statea vastaan, tulisi Jamesista kautta aikain neljäs pelaaja, joka on hävinnyt finaalin viidesti.

– Hän on kantanut joukkueitaan harteillaan. Hänen joukkueensa ovat olleet finaalissa kuudesti peräkkäin. Kuinka monta kertaa he ovat olleet suosikkeja? Ei kertaakaan. Nolla kertaa. Ok? Äärettömän epäreilua häntä kohtaan.

– Minun on vaikea uskoa, ettei joku ymmärtäisi hänen suuruuttaan. Hän tekee kaikkea. Hän on kuin linkkuveitsi. Hän tekee kaikkea ja hän on äärimmäisen kilpailullinen. Rehellisesti sanottuna toivoisin, että ihmiset jättäisivät hänet rauhaan, nykyään Clevelandin finaalivastus Golden Staten hallituksessa oleva West puolusteli Jamesia.

West oli uransa aikana finaalien häviävänä osapuolena peräti kahdeksan kertaa, mutta pääsi juhlimaan mestaruutta kertaalleen. Hän on lisäksi ainoa pelaaja, joka on valittu finaalien MVP:ksi, vaikka pelasi hävinneessä joukkueessa.