Korisliigassa ensi kaudella pelaava Kobrat on tehnyt kaksi jatkosopimusta ensi kaudeksi.

Kobrien oma kasvatti Jussi Turja jatkaa Kobrissa ensi kauden kattavalla sopimuksella. 194-senttinen takamies valittiin vuoden tulokkaaksi Kobrien avauskaudella 12-13. Nuorten maaotteluita Turjalle on kertynyt 36. Tilastollisesti parhaan kautensa hän pelasi kaudella 13-14, jolloin syntyi tilastot 9,8 pistettä/2,3 levypalloa/1,1syöttöä ottelua kohden. Kauden 14-15 lopussa tullut loukkaantuminen piti miehen sivussa lähes koko viime kauden. Kuitenkin kevään viimeisissä otteluissa hänet nähtiin jo kentälläkin.

– Pääsin viime kaudella tosissani treenaamaan maaliskuun alkupuolella ja tavoitteena oli, että pudotuspeleissä olisi sitten pystynyt pelaamaan tosissaan. Siinä kävi sitten niin kuin kävi ja pelit loppuivat runkosarjaan. Olen päässyt nyt harjoittelemaan keväästä lähtien ja nälkä kentälle on kova. Toivotaan, että kaikki jatkuu suunnitelmien mukaan, Turja kertoo Kobrien sivuilla.

Tuomas Viertola jatkaa myös neljännen kauden Lapualla. 194-senttinen ja 100-kiloinen laituri on jo kuin vakiokalustoa. Viime kaudella Viertola tilastoi keskimäärin 5,0p/2,2l/1,2s ottelua kohden. Edellisellä kaudella syntyi uran tähän asti parhaat tilastot 6,7p/1.6l/1,0s ottelua kohden. Hän on pelannut 30 nuorten maaottelua ja taskussa on myös SM-kulta A-pojissa.

– Viiden vuoden uurastus on nyt ohi ja paperit taskussa. Saimme hienon sopimuksen aikaan Kobrien kanssa ja pääsen nyt pelaamisen ohella tutustumaan urheilumarkkinoinnin maailmaan. Katsotaan nyt sitten miten oppeja osataan siirtää todelliseen käytäntöön. Ensi vuonna pääsen pitkästä aikaa keskittymään täysillä koripalloon, kun ei ole enää koulua huolena ja nyt lähdetään myös joukkueena hakemaan tosissaan menestystä, Viertola kertoo.