Lauri Markkasella vahva debyytti USA:ssa – Susijengin pelaajat loistivat avausotteluissa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen koripallon tulevaisuudenlupaukset aloittivat kautensa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa (NCAA) viime yönä. Lauri Markkanen teki oivan debyytin heittämällä 13 pistettä ja noukkimalla 6 levypalloa Arizonan voitossa. Myös Alex Murphy ja Shawn Hopkins olivat kovassa vedossa avausotteluissaan. Remu Raitanen taas ratkaisi voiton San Franciscolle vapaaheittoviivalta.

Arizona Wildcats avasi kautensa perinteisessä Armed Forces Classic -ottelussa Honolulussa Michigan Statea vastaan. Arizona vajosi ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse, mutta nousi takaisin tiukkaan taistoon.

Arizonan sankariksi nousi Kadeem Allen, joka seilasi läpi kentän nostaen joukkueensa 65-63 (30-34) -voittoon, kun pelikelloon jäi aikaa enää 1,3 sekuntia. Markkanen pelasi kaikkiaan 34 minuuttia nakuttaen 13 pistettä, hakien 6 levypalloa ja riistäen kerran. Markkasen minuuttimäärä oli Arizonan korkein.
Ottelutilastot

Alex Murphy avasi viimeisen kautensa NCAA:ssa hienosti johdattaen 20 pisteellään uuden opinahjonsa Northeasternin 77-87 (25-41) -voittoon Boston Universitystä. Murphy teki tehokasta heittojälkeä (2p 4/6, 3p 3/4, 1p 3/6), haki 4 levypalloa ja jakoi 4 syöttöä 30 minuutissa.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin Troy University oli murskaavan ylivoimainen kauden avausottelussaan, kun Toccoa Falls jäi Troyn jalkoihin loppunumeroin 76-135 (38-65). Toista kauttaan Troyssa pelaava Hopkins oli joukkueensa pistekuningas mättäen 19 pistettä vain 20 minuutissa. Kolmosensa 5/6 heittänyt Hopkins haki myös 6 levypalloa, jakoi yhden syötön ja torjui kerran.
Ottelutilastot

Remu Raitanen nousi ratkaisijaksi San Franciscon voittaessa Illinois-Chicagon 80-82 (37-48). 23 sekuntia ennen loppua Raitanen syöksyi irtopalloon ja häntä rikottiin vapaaheittojen arvoisesti.

Raitanen piti päänsä kylmänä vapaaheittoviivalla ja upotti kahdella heitollaan San Franciscon kahden pisteen johtoon, joka säilyi loppusummeriin asti. Ensimmäistä kauttaan yliopistossa pelaava Raitanen sai peliaikaa 19 minuuttia tehtaillen 5 pistettä, 3 levypalloa, yhden syötön ja yhden riiston.
Ottelutilastot

Samuli Niemisen Stephen F. Austin hävisi NCAA:n jättiläisiin kuuluvalle Kentuckylle numeroin 64-87 (32-48). Niemisen illan saldo oli 4 pistettä, 2 levypalloa ja 2 torjuntaa 17 minuutissa.
Ottelutilastot

Joonas Tahvanainen ja Utah Valley kärsivät tappion Conzagalle 69-92 (32-45). Tahvanainen jäi pisteittä kolmessa peliminuutissa.
Ottelutilastot


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.