Koko kesän jatkuneet neuvottelut Houston Rocketsin ja Donatas Motiejunasin jatkosopimuksesta ovat edelleen jäissä. ESPN:n tietojen mukaan Houston on vetänyt viimeisimmän sopimustarjouksensa pöydältä.

Motiejunas on rajoitettu vapaa agentti ja osapuolet ovat käyneet neuvotteluja jatkosopimuksesta läpi kesän. Viimeisimmätkään neuvottelut eivät ole tuoneet tulosta, vaan Houston on ottanut sopimustarjouksen liettualaisen nenän edestä, kun häneltä ei kuulunut myöntävää vastausta.

Houston olisi tiettävästi tarjonnut Motiejunasille sopimusmallia, joka alkaisi seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkasta, mutta josta vain ensimmäisen vuoden palkka olisi vakuutettu. Houston haluaa toimia varovasti, sillä Motiejunas on kärsinyt loukkaantumisista eikä läpäissyt helmikuussa Detroitin lääkärintarkastusta, kun Houston yritti kaupata häntä sinne.