Helsinki Seagullsin Korisliiga-miehistöön kuuluva Ricky Waxlax, 17, on saanut kutsun Basketball Without Borders Global Campille. Leiri järjestetään New Orleansissa, Yhdysvalloissa NBA:n All Star –tapahtuman yhteydessä 17.-19.2.2017.

Basketball Without Borders Global Campille kutsutaan ympäri maailman koripallon huippulahjakkuuksia, joihin lukeutuu helmikuun leirillä suomalaispelaajista myös Lotta-Maj Lahtinen (’99), Sara Bejedi (’00) sekä Awak Kuier (’01).

17-vuotias ja 194-senttinen Waxlax on hankkinut kuluvalla kaudella kokemusta Korisliigasta Helsinki Seagullsin riveissä, minkä lisäksi hän pelaa A-poikien SM-sarjaa Helsinki Rocksin joukkueessa. Nuorten SM-sarjassa laituri on kirjannut sarjajohtajan paidassa kuudessa ottelussa keskiarvoikseen 16,7 pistettä, 8,8 levypalloa ja 4,2 syöttöä. Korisliigassa Waxlax on saanut vastuuta seitsemässä ottelussa keskimäärin viisi minuuttia ottelua kohden.

– On hienoa, että suomalaispelaajia valitaan toistuvasti näihin tapahtumiin ja ennen kaikkea pelaajan itsensä näkökulmasta on tärkeää saada tällainen mahdollisuus. Sen kautta saa varmasti lisäpotkua ja uutta motivaatiota jatkossa itsensä kehittämiseen. Nämä ovat tärkeitä ja merkittäviä tapahtumia nuoren miehen taipaleella, nuorten olympiavalmentaja Antti Koskelainen iloitsee Koripalloliiton sivuilla.

Malmin Super-Koriksen kasvatti on tuttu kasvo nuorten maajoukkueista ja hän kuului myös joulun alla EM-kisoissa kahdeksanneksi sijoittuneeseen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen. Waxlaxilla on tilillään yhteensä 43 nuorten maaottelua, joissa hänen pistekeskiarvonsa on 5,1.

– Ricky pelasi hyvät kisat Turkissa alle 18-vuotiaiden kanssa ja antoi siellä hyviä näyttöjä tekemisestään erityisesti omalla vahvuusalueellaan puolustuspään kovana pysäyttäjänä, Koskelainen kertoo.

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. Waxlax edusti Suomea syyskuussa Kisakallion Urheiluopistolla pidetyllä leirillä ja ansaitsi otteillaan kutsun BWB-maailmanleirille.