Salon Vilppaan Desmond Williams, 25, on tehnyt nimensä tunnetuksi Suomen koripalloympyröissä jo ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Korisliigan joulukuun pelaajaksi valittu Southern Connecticut -yliopiston kasvatti kertoo, että valinta yllätti hänet.

Loppiaisen jälkeisenä päivänä Salon Vilpas majailee Korisliigan sarjataulukon kakkossijalla ja jatkaa runkosarjakauttaan yhdeksän perättäisen voiton putkessa.

Joulukuussa Vilpas vei nimiinsä kaikki neljä pelaamaansa ottelua Desmond Williamsin hääriessä kapellimestarina 20,3 pisteen, 8,0 levypallon ja 1,3 riiston ottelukohtaisilla keskiarvoilla. Kirsikkana kakun päälle Williams päätti joulukuun upottamalla viime hetken heiton, jolla Vilpas haki täpärän 76-74-voiton Uudestakaupungista ja Pohitullin palloiluhallista.

– Tiesin, että olin pelannut joulukuun hyvin, mutta kuukauden pelaajan nimitys yllätti minut silti, Williams kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tämä on kovatasoinen liiga ja olin seurannut muita joukkueita sen verran, että tiesin muidenkin pelaajien pelanneen hyvän joulukuun. On suuri kunnia saada tällainen huomionosoitus osakseen.

Viime hetken heitto Korihaita vastaan oli Williamsille jo kolmas laatuaan tällä kaudella. Williams on aiemmin upottanut viime hetken ratkaisuillaan tällä kaudella myös KTP:n ja Tampereen Pyrinnön, eli karkeasti veistellen joka viides salolaisvoitto on ratkennut loppuhetkillä Williamsin kädestä.

– Loppuhetkien voittoheitot Suomessa ovat olleet ensimmäisiä koko koripallourallani, eli en voi sanoa, että kyse olisi mitenkään tavaramerkistäni, Williams naurahtaa.

– Pakko vain kiittää joukkuetovereitani, jotka luottavat minuun ja tahtovat minun ottavan viimeisen heiton. Kun pistää pari sellaista sisään, on seuraavan kerran vastaavissa tilanteissa entistä varmempi olo.