Vilppaan kannattajat ovat pitäneet hienoa tunnelmaa sekä koti- että vieraskatsomoissa. Korisliigan joulukuun pelaajaksi valittu Desmond Williams suitsuttaa salolaiskannattajia.

Vilpas Ultrasin nimellä tunnettu faniryhmä seuraa joukkuettaan uskollisesti maan niemen notkoihin ja saarelmiin. Vilpas Ultras on saanut jopa Williamsin hämilleen.

– Olen pelannut koripalloa NCAA-tasolla, mutten ole ikinä saanut olla osa tällaista. Fanimme pitävät meidän puoliamme, ymmärtävät koripalloa ja suhtautuvat lajiin ja vastustajajoukkueeseen kunnioittavasti. Aivan sama, missä pelaamme. He saavat jokaisen hallin tuntumaan kotikentältä, Williams kehuu Koripalloliiton tiedotteessa.

Williamsin kotiväki ja ystävät ovat seuranneet Vilppaan otteluita Internet-lähetyksinä pitkin kautta. Vilppaan ottelut ovat toimineet mainiosti Korisliigan käyntikortteina, jonka lisäksi salolaisista faneista puhutaan tällä hetkellä Williamsin kotikonnuilla.

– Kotiväki on kertonut yllättyneensä siitä, kuinka fyysistä, nopeaa ja hyvätasoista koripalloa täällä pelataan. Muutama ystävä ja sukulainen on jo kertonut tulevansa myöhemmin tänä vuonna Suomeen ja haluavansa istua fanikatsomossa todetakseen itse, ovatko fanimme niin kovaäänisiä kuin nettistreamien perusteella voisi kuvitella, Williams hekottaa.

Korisliiga etenee seuraavaksi keskitalven härkäviikoille, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen kohti kevään ratkaisupelejä. Williamsin lyhyen tähtäimen tavoite on tuoda Pantteri-patsas Salohalliin, ja pitkällä tähtäimellä hän tahtoo kuulua samaan kategoriaan kuin Ricky Hickmanin ja Ike Udanohin kaltaiset pelaajat, jotka ovat nousseet Suomesta Euroopan parhaimpiin liigoihin.

– Haluan edetä askel askeleelta Euroopan korkeimmalle tasolle. Jonain päivänä tahdon pelata Euroliigaa ja olla yksi maanosan parhaista koripalloilijoista, uhkuu Williams.

– Tässä vaiheessa uraani osoitteeni on kuitenkin Salossa ja teen kaikkeni kehittyäkseni täällä niin hyväksi koripalloilijaksi kuin mahdollista ja auttaakseni joukkuettani voittamaan.

Salon Vilppaan kausi jatkuu vierasottelussa Kouvolassa keskiviikkona 11.1.