Lauri Markkanen säkitti 26 pistettä ja repi 13 levypalloa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa, kun Arizona nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa Washingtonin kustannuksella 76-68 (42-42).

Yhdeksän ottelun tappioputkessa oleva Washington antoi kaikkensa kotikentällään, eikä Arizonan voitto tullut helposti. Markkasen neljä peräkkäistä pistettä nostivat Arizonan 67-58-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilut seitsemän minuuttia, mutta Washingtonilta löytyi vielä bensaa pysyä iskuetäisyydellä.

Neljä ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Washington nousi vielä neljän pisteen päähän 69-65, mutta Arizona kykeni pitämään kotijoukkueen ilman pelitilannekoria loppuhetkillä.

Markkanen heitti kakkosensa 9/15 ja vapaaheittonsa 8/9, mutta ei osunut kertaakaan kolmosen takaa kahdesta yrityksestä. 26 pisteen lisäksi Markkasen näppeihin tarttui 13 levypalloa, joista 7 hyökkäyspäässä. HoNsU-kasvatti jakoi myös yhden syötön ja riisti kahdesti.

– Saimme palloa minulle hyvin korin alle ja ei ole kovin vaikeaa viimeistellä, kun kukaan ei puolusta sinua, Markkanen totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Arizonan kuluvan kauden saldo on 25 voittoa ja 3 tappiota. Konferenssissaan Pac-12:sta Arizona on voittanut viidestätoista ottelusta neljätoista.

Fiifi Aidoon Grand Canyon voitti Joonas Tahvanaisen Utah Valleyn vieraskentällä 77-71 (35-33). Aidoo käytti ansaitsemansa 17 peliminuuttia tehokkaasti upottaen 8 pistettä, kahmien yhden levypallon ja riistäen kolmesti. Tahvanainen ei ollut Utah Valleyn kokoonpanossa.

Alex Murphyn Northeastern hävisi kotikentällään Charlestonille 71-85 (33-40). Monipuolinen Murphy tehtaili 10 pistettä, 8 levypalloa ja 6 syöttöä 36 minuutissa.

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto voitti vieraissa Portlandin 65-51 (29-18). Raitanen sai peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana hän heitti 5 pistettä, haki 5 levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat Massachusettsin loppunumeroin 79-74 (38-33). Michelsen jäi pisteittä neljässä peliminuutissa.

Shawn Hopkins ja Troy voittivat kotonaan Coastal Carolinan 87-78 (48-37). Hopkins ei saanut pisteitä aikaan viidessä minuutissa.