Lauri Markkanen ja Arizonan yliopisto voitti viidennen peräkkäisen ottelunsa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. 35 minuuttia parketilla urakoinut, 11 pistettä ja 7 levypalloa tehtaillut, Markkanen johdatti Arizonan 90-77 (44-39) -kotivoittoon USC:stä.

Arizona oli ensimmäisellä puoliajalla pahimmillaan 9 pistettä takana, mutta ”Widcats” kipusi johtoasemaan 39-44 tulikuumalla kolmostykityksellään. Toisen puoliajan 20-6-runi neljässä minuutissa vei lopullisesti tahtipuikon Arizonalle, joka jylläsi lopulta selkeään voittoon.

Markkanen viihtyi kentällä Arizonan suurimman minuuttimäärän. 35 minuutissa Markkanen säkitti 11 pistettä (2p 4/9, 3p 0/1, 1p 3/3), repi 7 levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä. Arizonan pistekärki oli neljä kolmosta upottanut Allonzo Trier (25/4).

Arizonan koko kauden saldo on nyt 26 voittoa ja 3 tappiota. Pac-12-konferenssissaan Arizona on voittanut 15 ottelua ja hävinnyt vain yhden. Ennen konferenssin lopputurnausta Arizonalla on jäljellä enää kaksi ottelua.
Ottelutilastot

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto kärsi niukan tappion Loyola Marymount Universitylle 51-53 (27-22). 17 sekuntia ennen loppusummeria San Francisco nousi vielä yhden pisteen päähän 51-52, mutta Loyola viimeisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Erinomaista tulokaskautta pelaava Raitanen ansaitsi 13 peliminuuttia, joiden aikana hän heitti 5 pistettä, haki yhden levypallon ja torjui kerran.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoon Grand Canyon voitti ylivoimaisesti Chicago Staten 82-59 (44-22). Aidoo viiletti kentällä 16 minuuttia kirjauttaen yhden pisteen vapaaheittoviivalta, 3 levypalloa ja yhden syötön.
Ottelutilastot

Joonas Tahvanaisen Utah Valley selätti New Mexico Staten loppunumeroin 84-72 (43-43). Tahvanainen pelasi yhden minuutin ilman tilastomerkintöjä.
Ottelutilastot