Lauri Markkasen Arizonan yliopiston osalta Pac-12-konferenssin lopputurnaus alkaa torstain ja perjantain yönä suoraan puolivälieristä. ”Wildcats” sijoittui konferenssissaan toiseksi, kun Oregon nappasi ykköspaikan keskinäisen ottelun turvin. Myös Shawn Hopkinsin Troy, Oskar Michelsenin Davidson ja Joonas Tahvanaisen Utah Valley etenivät konferenssiensa lopputurnauksiin.

Pac-12-konferenssin ykkösjoukkueeseen ja tulokkaiden tähdistöviisikkoon valittu Markkanen ja Arizonan yliopisto kohtaavat puolivälierissä joko Washington Staten tai Coloradon, jotka mittelevät puolivälieräpaikasta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. NCAA:n lopputurnaukseen etenee varmasti konferenssien lopputurnausten mestarit.

Markkanen on ollut kuluneella kaudella yksi Arizonan ykköstykeistä 14,6 pisteen ja 7,6 levypallon keskiarvoilla konferenssissaan. Kolmosensa Markkanen on heittänyt erinomaisella tarkkuudella 42%.

Hopkins ja Troy palasivat Sun Belt -konferenssinsa lopputurnaukseen kolmen vuoden tauon jälkeen. Runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Troy kohtaa jo ensi yönä lopputurnauksensa ensimmäisellä kierroksella Appalachian Staten. Hopkins on tehtaillut Troylle tähän mennessä keskimäärin 3,0 pistettä ja 1,8 levypalloa ottelua kohden.

Atlantic 10 -konferenssissan Michelsenin ja Davidsonin lopputurnausurakka alkaa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittunut Davidson ottaa mittaa La Sallesta. Michelsen on kirjauttanut Davidsonille tällä kaudella keskimäärin 1,2 pistettä ja 1,1 levypalloa.

WAC-konferenssissa Tahvanainen ja Utah Valley kohtaavat Seattlen torstain ja perjantain välisenä yönä. Runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Utah Valley kohtasi Seattlen viimeksi viime viikonloppuna, kun Utah Valley voitti 61-54. Tahvanaisen keskiarvot tällä kaudella ovat olleet 2,1 pistettä ja 1,5 levypalloa.