BC Nokia on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen tanskalaisen Thomas Laerken, 26, kanssa. Takakentällä viihtyvä Laerke siirtyy Näätiin Bakken Bearsista, jossa hän pelasi edelliskaudella 2016/2017 Tanskan pääsarjan lisäksi Mestareiden liigaa 11,5 pisteen keskiarvolla.

196-senttinen Laerke meni lukioikäisenä Yhdysvaltoihin lukioon ja siirtyi sen jälkeen pelaamaan Espanjaan. Kotimaahan Laerke siirtyi kaudeksi 2013/2014 takaisin kotimaahansa juuri Bakken Bearsia silloin valmentaneen Ville Tuomisen rekrytointina. Bearsissa Laerke on pelannut neljän kauden ajan eurosarjoja, joista kaksi ensimmäistä Eurochallengea, kolmannen Europe Cupia ja edelliskauden Mestareiden liigaa.

Tanskan maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Laerke tehtaili päättyneellä kaudella joukkueelleen Tanskan pääsarjassa keskimäärin 10,4 pistettä, 3,7 levypalloa ja 2,9 syöttöä ottelua kohden. Mestareiden liigassa tahti oli vielä etevämpää 11,5 pisteen, 3,2 levypallon, 1,8 syötön ja 1,4 riiston keskiarvoilla.

Laerkella oli vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä Bakken Bearsin kanssa, mutta hän päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälänsä siirtyäkseen Näätiin.

– Kävimme Thomasin kanssa kahvilla Bakkenin kauden päätyttyä ja hän ilmaisi erittäin vahvasti kokevansa, että on vielä nuori ja kunnianhimoinen eikä haluaisi jämähtää Tanskaan, jossa Bakken Bearsia ylemmäksi ei oikein pääse. Meidän yhteinen historiamme teki neuvottelut helpoiksi, kun hän oli valmis ottamaan merkittävän palkanalennuksen uuden ja erilaisen haasteen saadakseen, päävalmentaja Tuominen kertoo seuran sivuilla.

– Hän on yksi niistä pelaajista, joiden valmentamisesta olen eniten lyhyehköllä urallani nauttinut. Hän on erittäin motivoitunut harjoittelija, tekee aina pyyteettömästi töitä joukkueen eteen ja sopii erinomaisesti meidän konseptiimme.

– Thomas on loistava pallollisen pelaajan puolustaja koko kentän alueella ja hyvä korintekijä. Thomasilla on kansainvälisen luokan heitto, jonka hän saa ilmaan vaikeistakin paikoista hyvällä prosentilla. Tarkoituksena on, että hän tulee olemaan meillä ns. combo-takamies, joka pelaa pääasiassa kakkospaikkaa, mutta paikkaa myös ykkösenä tarvittaessa. Juuri tämä pointin paikkaaminen on hänelle se isoin uusi haaste. Se on kehittymisen paikka, joka on tavallaan jatkumo sille prosessille, joka yhteisinä Bakken-vuosina käynnistettiin, kun taas viimeisenä kahtena kautena hän on profiloitunut selkeästi heittäväksi takamieheksi.

BC Nokialla on sopimukset kaudesta 2017/2018 Laerken lisäksi Lawrence Gilbertin, Leyton Hammondsin, Vincent Councilin, Aapeli Alasen, Nicolai Andersenin, Daniel Dolencin, Niko Mattilan, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu A-poikaikäinen Antti Ahonen.