Korisliigaan valmistuva Karhubasket on solminut kaksi pelaajasopimusta. Oranssipaidat pukevat päälleen ensi kaudella Marcus Allen ja Flenard Whitfield. Molempien pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia.

Allen on 191-senttinen ja 86-kiloinen takamies. Hän on pelannut viimeiset neljä kautta (2013–2017) Stanfordin yliopistossa. Stanford pelaa samassa PAC12 konferenssissa, kuin NBA-liigaan siirtyneen Lauri Markkasen yliopistoseura Arizona. Viimeiset kolme kautta Allen kuului avausviisikon vakiokalustoon. Parhaalla kaudella 2015–2016 Allen teki 11,1 pistettä ja napsi 3,9 levypalloa. Viime kaudella hän teki yliopistossa tehot 8,2 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,9 syöttöä.

– Kovasta konferenssista (PAC12) ja hyvästä ohjelmasta (Stanford) ponnistava Marcus on juuri sellainen pelaaja, jota etsimmekin takamiehen tontille. Hänen vahvuutensa ovat puolustuspäässä, joka tukee sitä ajatusta, että hänen avulla pääsemme juoksemaan kenttää entistä paremmin riistojen jälkeen. Valinta konferenssin puolustusviisikkoon on osoitus juuri tästä, Laakso kertoo pelaajan vahvuuksista Karhun sivuilla.

– Vaikka Allen hankittiinkin ensisijaisesti puolustuspään kykyjen vuoksi, osaa hän olla myös röyhkeä hyökkäyspäässä. Tästä osoituksena viimeiset kymmenen ottelua keskiarvolla 16,1, joka oikeutti PAC12:n ykköstilaan tehdyissä pisteissä. Pienenä huomiona, että hänen taakseen jäivät mm. NBA:n tämän kesän ykkösvaraus Markelle Fultz (Washington), kakkospickki Lonzo Ball (UCLA) ja seitsemäntenä varattu Lauri Markkanen (Arizona).

– Marcus Allen on pelitaitojensa lisäksi todella skarppi nuori mies, joka janoaa voittamista. Kun lähdimme Jannen (Koskimies) kanssa etsimään pelaajia, niin meillä on koko ajan ollut sama punainen lanka, jota seurata pelaajavalinnoissa. Haluamme joukkueen täyteen voimakkaasti eteenpäin haluavista ja kehittymistä janoavista joukkuepelaajista. Tähän muottiin istuu täydellisesti myös tämä valinta, Laakso sanoo tyytyväisenä.

Whitfield on 27-vuotias 201-senttinen ja 104-kiloinen laituri. Western Michigan University yliopiston kasvatti pelasi kaudella 2016–2017 Kanadan NBLC liigassa ja Islannissa. Kanadassa pelejä tuli 22 KW Titans joukkueessa, joissa syntyi 19 pistettä, 8,5 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Ennen Kanadaa Whitfield pelasi Islannissa Skallagrimur joukkueessa. Siellä tilastoihin kirjattiin rivi 29,4 pistettä, 14,6 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 1,3 riistoa. Kaudet 2013–2016 Whitfield pelasi myös Kanadassa. Yliopistossa hän vietti kaudet 2010–2012.

Jussi Laakso oli tyytyväinen tähänkin sopimukseen.

– Haimme nelospaikalle monipuolista pelaajaa, joka pystyisi auttamaan meitä useammalla pelipaikalla. Nyt Whitfieldin myötä löysimme tällaisen pelaajan. Hän viihtyy eniten nelosena ja hyvänä heittäjänä levittää kenttää hienosti. Tarvittaessa mies kykenee puolustamaan vastustajan vitospaikan pelaajia sekä hyökkäämään ko. pelipaikalta ja sama pätee myös itse asiassa kolmospaikkaan.

– Pallonkäsittelytaitoinen iso pelaaja on etu siirtymissä. Tähänkin osa-alueeseen hyökkäämisessämme saamme häneltä apuja, sillä hän on hyvä työntämään palloa eteenpäin.

– Olen tyytyväinen päästessämme sopimukseen Whitfieldin kanssa. Pelaajaa haastatellessa tuli ilmi selvästi, että kyseessä on voittajatyyppi, joka tekee kaikkensa joukkueen eteen niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, Laakso kertoo Whitfieldistä.

– Islannin liiga on kevyempi sarja kuin Korisliiga, mutta esim. Karhulla ja Korisliigalla on hyviä kokemuksia sieltä tulleista pelaajista (mm. Kelly Beidler, Giordan Watson, J´nathan Bullock, Al´lonzo Coleman). Whitfield oli tilastollisesti murhaava Islannissa, erittäin nuoressa joukkueessa. Islannin lisäksi hän on meritoitunut korintekijä Kanadan pääsarjassa.