Susijengissä yhteensä 156 ottelua pelannut Kimmo Muurinen aikoo seurata tarkasti tulevia koripallon EM-kotikisoja. Muurinen uskoo kotiyleisön siivittävän Suomen vahvoihin esityksiin.

Suomi aloittaa kisaurakkansa Ranskaa vastaan torstaina ja katsomon odotetaan olevan loppuunmyyty. Muurinen päätti maajoukkueuransa MM-kilpailuihin vuonna 2014.

Kolmissa arvokisoissa pelannut Muurinen tietää millainen merkitys sillä on, kun tuhansia suomalaiskannattajia liittoutuu omiensa taakse kannattamaan.

– Sitä on vaikea kuvailla, koska se keskittyminen on siinä pelissä ja omassa pelisuorituksessa. Se on sellainen taustabuusti. Teet jonkun hyvän suorituksen, sitten kuulet yleisön, ääni nousee ja siitä tulee erityinen ekstranoste jalkoihin ja energiabuusti, Muurinen kuvailee Susijengi.comille.

Muurinen ripusti kengät naulaan MM-kilpailujen jälkeen. Muurinen myöntää, että koripallon seuraaminen sivusta ei ole ollut aina helppoa.

– Riippuu mikä matsi on kyseessä. Oman 10-vuotiaan pojan matseja on ihan hirvittävän vaikea katsoa. En kyllä huutele sieltä ja pidän kaikki mölyt mahassa, mutta tulee kieltämättä kiemurreltua. Tuolla EM-kisakatsomossa kiemurrellaan varmasti taas, mutta pystyn hillitsemään itseni. Tykkään pitää matalaa profiilia, Muurinen naurahtaa.