Urallaan 90 maaottelua pelannut ja Suomea vuoden 1995 EM-kilpailuissa edustanut Martti Kuisma uskoo Susijengin mahdollisuuksiin torstaina alkavissa EM-kilpailuissa. Kuisma odottaa Suomen saavan hyvän kannustuksen taakseen.

– Odotan hyviä pelejä ja tietysti myös menestystä. Kaikki edellytykset siihen on. Suomi lähtee moniin peleihin varmaan altavastaajana, mutta kotikenttäedusta tulee vähän tasoitusta. Lauri Markkanen on isossa roolissa varmaan, joten sillä tavoin joukkue on muuttunut. Toivon myös, että Koponen pystyy pelaamaan. Petteri Koposen kunto on vähän arvoitus. Vähän harmillistahan se on, että hän ei ole täydessä kunnossa. Viime aikoina ollut tosi tärkeä pelaaja Suomelle. Jos kaikki on kunnossa, niin Suomella on edellytykset vaikka mihin, Kuisma ennakoi Susijengi.comin sivujen haastattelussa.

– Hyvää duunia on tehty, pitkäjänteistä työtä nuorten joukkueista miesten joukkueeseen. Makeaa myös, että Suomella on sellainen omanlaisensa pelityyli, vähän erilainen kuin muilla. Siitäkin saadaan vähän etua. Monta pientä etua on, joilla Suomi pystyy kaatamaan näitä isompia maita. Tiukkoja hyviä pelejä ja Suomen voittoja tietysti toivon. Suomella runko on ollut kauan kasassa ja siihen on hyvä rakentaa. Toivottavasti myös hurmio löytyy ja sitä kautta siivittyy hyviä tuloksia.

Suomalaiskannattajat ovat herättäneet paljon ihastusta ulkomailla ja Kuisma uskoo Susijengin saavan äänekkään kannustuksen myös kotikisoissa.

– Totta kai toivon, että samanlainen buumi lähtee käyntiin. Jos Suomi voittaa ja pelaa hyviä pelejä, niin meno voi olla railakasta. Odotukset on korkealla, että saadaan hyvä meininki. Hieno on ollut seurata Suomen koriksen kehittymistä ja nyt saatiin kisatkin. Se on pitkän duunin tulos. Eletään hyvää noususuhdannetta ja se hienoa. Uskon, että saadaan kotikisoissa aikaan hyvä meininki ja hyvä kannustus. Tässä jo innolla odotan, että pelit alkaa.