Kahden vuoden ajan kokemusta USA:n yliopistokentiltä hakenut Ville Wuorenjuuri palaa Espooseen ja on solminut kauden 2017-18 kattavan pelaajasopimuksen Espoo Unitedin kanssa. Unitedin joukkue valmistautuu parhaillaan syyskuun loppupuolella käynnistyvään liigakauteen.

Tuuliset kaksi vuotta amerikkalaisyliopistoissa viettänyt Ville Wuorenjuuri oli menneen kauden jälkeen päätöksien edessä. Tapiolan Hongan kasvatille ei meinannut löytyä sopivaa roolia Bluefield Collegen koripallojoukkueen pelaavassa kokoonpanossa ja tavoitteelliselle pelaajalle tilanne oli haastava. Nälkä ammattimaiseen pelaamiseen on säilynyt kovana ja tarvittiin ratkaisu, joka yhdistäisi opiskelun jatkamisen ja mahdollisuuden kehittyä koripalloilijana. Ajatus paluusta Espooseen alkoi hahmottua.

– Olen saanut kokea viimeisen kahden vuoden aikana paljon. Hyvää ja haastavaa. Tahto pelata tavoitteellisesti ja tehdä pelaamisen eteen paljon töitä, on pysynyt vahvasti mukana koko matkan ajan. Kun ovi Espooseen aukesi, niin opiskelun kuin pelaamisen osalta, en jäänyt enää miettimään, Portlandin SMCC Seawolves ja Virginian Bluefield Ramsista oppia hakenut Wuorenjuuri kertaa seuran sivuilla.

– Espoo Unitedissa yhdistyy paljon tuttua ja samalla uutta. Okko Järven kanssa olen pelannut pikkujunnusta asti ja valmennus on myös tuttu. Viereltä löytyy todella kovia pelimiehiä, on huikeaa päästä haastamaan Jeb Iveya sekä Jokke Järvistä.

– Korisliiga on tänä päivänä äärimmäisen kovatasoinen sarja ja lähden tekemään paljon töitä oman pelipaikkani eteen Unitedissa, 21-vuotias takamies päättää.

Korisliiga-joukkueen päävalmentaja Ville Neva arvostaa erityisesti Wuorenjuuren asennetta.

– Tarjoutui mahdollisuus tehdä sopimus aiemmilta vuosilta tutun ja toisen polven honkalaisen pelaajan kanssa. Siihen mahdollisuuteen kannatti tarttua, Neva kuvailee.

– Wuorenjuurella on tavoitteet korkealla ja halu tehdä koripallosta itselleen ammatti. Sellaisten pelaajien kanssa haluamme kovasti tehdä yhteistyötä. Paino sanalla työtä, sillä sitä se tässä prosessissa kovasti vaatii ja sitä tämä pelaaja on valmis tekemään yhdessä meidän kanssa.