Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 61-vuotiaan Zittingin vastaehdokas puheenjohtajavaalissa oli Markku Molenius.

Entisenä maajoukkuekoripalloilijana ja menestyneenä yritysjohtajana tunnettu Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja hän on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2013. Zitting valittiin jatkokaudelle äänin 6548-1688.

– Haluan kiittää luottamuksesta ja siitä, että liittokokous ylimpänä päättävänä elimenä antoi arvon teoille ja tuloksille, joita olemme saaneet aikaan päättyneellä puheenjohtajakaudella. Neljän vuoden muutostyö on ollut haasteellista ja raskasta ja koskettanut koko koripalloyhteisöä. Edellisessä liittokokouksessa hyväksytty strategia ja sen toteutus ovat mahdollistaneet osin liiton tuloksen kääntämisen positiiviseksi. Se on vaatinut rakenteellisia toimia, mutta jos emme mitään muuta, niin mikään ei muutu. Näen liittokokouksen edellyttämän toimintasääntöjen muutoksen nopeutetulla aikataululla kuvastavan toimintaympäristön tuomaa tarvetta nykyaikaistaa edelleen toimintaamme. Tie on viitoitettu, Zitting totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Liittokokous antoi raikuvin aplodein yksimielinen kiitoksen EM-projektille ja sen pääsihteeri Ari Tammivaaralle ja Susijengin faneille sekä koko tiimille vapaaehtoisista Susijengin hienoihin otteisiin kentällä. Vuoden 2018 toimintasuunnittelu pohjaa EM-kisojen ympäri Suomea nostamaan kiinnostukseen koripalloa kohtaan ja toimintaa suunnitellaan esitettäväksi liittovaltuustolle seuratyö keskiössä. Seuratyön ohella haluan painottaa olosuhteiden kehittämisen merkitystä kaikilla korispaikkakunnilla. Yhteistyö kunnan ja valtion päättäjien kanssa mahdollistaa huomispäivän koripallon edellyttämien olosuhteiden saavuttamisen.

Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen esitteli liittokokouksessa tulevalle nelivuotiskaudelle suunniteltua strategiaa, jota EM-kisojen jättämä positiivinen tulos värittää. EM-kotikisojen taloudellinen, urheilullinen ja imagollinen tulos ylitti kaikki odotukset, minkä myötä uuden strategian valintoja ja tavoitteita asetellaan uudelleen erillisessä strategiapäivässä. Näin ollen toiminnan tavoitteita seuraavalle nelivuotiskaudelle ei hyväksytty, vaan tavoitteita käsitellään uudestaan ylimääräisessä liittokokouksessa sen jälkeen, kun strategiaa on käsitelty Koripalloliiton strategiapäivässä.

Liittokokous valitsi edustajansa eli uuden liittovaltuuston seuraavalle kaksivuotiskaudelle aluekokouksien esityksen mukaisesti. Liittovaltuusto kokoontuu kahdesti vuodessa päättämään liiton yhteisistä asioista. Uuden valtuuston kokoonpano on listattuna tiedotteen loppuun. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Timo Nieminen.

Koripalloliiton valtuusto 2018-2019

Etelä Jäsen Varajäsen
Markku Aaltovirta Matti Nurminen
Anssi Iivonen Pipa Böök
Jussi-Aleksi Keijonen Tiina Sandberg
Hanna-Mari Kujala Riku Vuori
Anssi Lauha Jarkko Rönnholm
Anne Lehto Jukka Ihatsu
Kristiina Mansen Henrik Pulkkinen
Eero Neva Pekka Neva
Tarja Nieminen Ensio Ruotsalainen
Timo Nieminen Jyrki Huovinen
Jarmo Tukiainen Heidi Adler
Tenho Ulmanen Riikka Ventelä
Länsi Jäsen Varajäsen
Juho Sopanen Saila Asumaniemi
Maija Stranberg Heikki Myllymäki
Juha Ilva Mikko Niskanen
Harri Jussila Aapo Savo
Jukka Brandt Riikka Juntunen
Anu Sivonen Jukka Kivistö
Marja Miettinen Hannu Naumanen
Kaakko Jäsen Varajäsen
Petri Luotio Kimmo Harsia
Jyri Haikonen Jukka Kyöstilä
Pekka Snåre Vesa Hämäläinen
Jouko Valkonen Antti Avelin
Keskinen Jäsen Varajäsen
Timo Virolainen Harri Valkki
Riku Vainio Ilja Saralahti
Outi Keski-Saari Jaakko Hietala
Matti Hämäläinen Ulla Peuhkurinen
Pohjoinen Jäsen Varajäsen
Jorma Kytökangas Markku Annanolli
Siiri Sarias Petri Montin
Arvo H. Forsman Pekka Ruottinen
Itäinen Jäsen Varajäsen
Jari Tuomainen Ville Soininen
Timo Elo Kari Viljakainen