Viime NBA-kauden konferenssifinaaleissa kohdanneet San Antonio Spurs ja Golden State Warriors kohtaavat ensimmäisen kerran alkaneella kaudella torstain ja perjantain välisenä yönä Teksasissa.

Harva muistaa, että Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr on pelaajana voittanut kaksi viidestä NBA-mestaruudestaan Gregg Popovichin, San Antonion pääkäskijän, alaisuudessa.

Kerrillä onkin varsin lämmin kokemus ja näkemys Popovichista. Hän näkisi tämän jopa erinomaisena presidenttinä maalleen.

– Vitsit sikseen, minä todella äänestäisin häntä. Hän olisi erinomainen presidentti, Kerr sanoi espn.comin mukaan.

Popovich on muutaman viime kauden ajan ollut erityisen äänekäs sosiaalisissa ja yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Hän on muun muassa kritisoinut avoimesti presidentti Donald Trumpia useaan otteeseen.

– Oikeudenmukaisuus ja rehellisyys. Ne olisivat tärkeimmät ominaisuudet kenelle tahansa presidentiksi haluavalle. Popovich näyttäisi sen todeksi, Kerr ylistää.

Warriorsin suurin tähti Stephen Curry yhtyi tulevan vastustajan päävalmentajan ylistykseen.

– Hän tekee hyvää NBA:lle, mutta tekisi vielä parempaa tälle maalle, Curry hehkutti.

– Olemme toteuttaneet monia Greggin toimintatapoja Golden Statessa vuosien aikana, mutta enemmän kuin mitään, arvostan häntä ystävänä ja ihmisenä jota ihailen, Kerr päättää kehumisen.

Ruutu-palvelu näyttää torstain ja perjantain välisenä yönä kello 02:00 alkaen San Antonio Spursin ja Golden State Warriorsin kohtaamisen suorana lähetyksenä.