Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA käynnistyi perjantaina. Rapakon takaisilla parketeilla nähtiin paljon suomalaisonnistumisia. Anniina Äijäsen viimeinen kausi Xavierin paidassa käynnistyi jatkoaikavoitolla.

Anniina Äijänen käynnisti viimeisen kautensa yliopistomarketeilla tulisesti. Äijäsen Xavier porskutti kauden avausottelussa 71–66 (22–29) jatkoaikavoittoon New Hampshiren yliopistojoukkueesta. Äijänen oli joukkueensa avainpelaajia. Hän upotti tärkeän kolmosen varsinaisen peliajan lopussa vieden ottelun jatkoajalle. Hän iski tauluun yhteensä 12 pistettä, 6 levypalloa ja 3 blokkia joukkueensa suurimmilla peliminuuteilla (39).

Nina Augustin käynnisti yliopistouransa Robert Morrisin paidassa, kun joukkue kaatui Michigan Staten vieraana numeroin 100–58 (54–22). Augustin pussitti NCAA-uransa avauspisteet upottamalla yhden kolmen pisteen heiton. Lisäksi hän jakoi yhden syötön ja riisti pelivälineen kertaalleen.

Elina Koskimies avasi kolmannen kautensa American Universityssä perjantaina. Takapelaaja iski tilastoihin 8 pistettä, 5 levypalloa, 2 syöttöä, 2 riistoa ja torjunnan kauden avausottelussa Tulsan yliopistojoukkuetta vastaan. Ottelu päättyi Americanin voittoon lukemin 72–67 (33–33). Tulsa oli päästä karkuun tasaisen alun jälkeen, mutta Koskimiehen kolmonen rikkoi momentumin, ja American pääsi vähitellen rinnalle ja ohi.

Ninni Salmi avasi tuoreen kautensa pussittamalla 6 pistettä San Franciscon kaataessa Cal Polyn kotikentällä lukemin 83–71 (44–36). Salmi lisäsi tilastoonsa 4 levypalloa ja 2 syöttöä runsaalla 23 minuutin peliajalla.

Selina Dockery avasi NCAA-uransa tilastoiden kauden ensimmäisessä ottelussa Monmouthin paidassa 2 pistettä, 2 levypalloa ja syötön sekä riiston 12 minuutissa. Monmouth Hawks kaatoi ottelussa Sacred Heartin yliopiston pistein 69–64 (26–29).

Erika Kankfeltin edustama Portlandin yliopisto porskutti avausottelussaan kotivoittoon Hawai´ista lukemin 76–47 (43–23). Kankfeltin avauspisteet jäivät vielä odottamaan, mutta pelaaja tilastoi 4 minuutissa 4 levypalloa.

Sara Rokkasen tuore kausi Toledon yliopiston paidassa käynnistyi voitolla Saint Francisin yliopistoa vastaan lukemin 74–66 (37–38). Rokkanen tilastoi 9 minuutin peliajalla yhden onnistuneen vapaaheiton, levypallon sekä 4 syöttöä ja riiston.

Marika Korpinen käynnisti Yhdysvaltojen yliopistouransa George Masonin paidassa. Turun Riennon kasvatti tilastoi avausottelussaan 2 levypalloa, yhden syötön sekä riiston. George Mason kaatui Michiganin yliopistolle lukemin 75–61 (31–37).