NBA:n suurimpia tähtiä yhdistää usein suurehko ego, mutta Golden State Warriorsin Kevin Durantin ja Oklahoma City Thunderin Russell Westbrookin välisestä kahinasta noussut kohu on mennyt liian pitkälle – ainakin jos Durantilta ja tämän äidiltä Wanda Durantilta kysytään.

– Ei siinä ole kyse minusta ja Russelista. On kyse Thunderista ja Warriorsista. Minä ja ”Russ” kilpailemme joukkueissa vastakkain. Se on osa peliä. Se on koripalloa. Ei ole kyse meistä. Me vain pelaamme ja suunsoitto on osa sitä. Siinä kaikki, Durant sanoi ESPN:lle Warriorsin hävittyä Oklahomalle torstaina lukemin 108-91.

Westbrook viimeisteli ottelussa syöttöä vaille tripla-tuplan tehoilla 34/10/9. Durant kirjautti 21 pistettä ja viisi levypalloa.

Durantin toisessa ottelussa Oklahomaa vastaan hän sai osakseen rajun buuausta kokoonpanoja esiteltäessä ja joka kerta tämän koskiessa palloon.

Supertähden äidillä on myös selkeä näkemys asiasta.

– Se on Oklahoma City. Heillä on ollut se sama tunnelma ja ilmapiiri, joten emme odottaneet mitään muuta. Mielestäni asiasta muodostunut kohu on vain liian suuri. Se on vain koripalloa. Edes minä en ymmärrä mistä tässä on kyse.

Westbrookilla ja Durantilla oli kiistaa yhdessä alkukauden odotetuimmista otteluista. Toisen neljänneksen lopussa Westbrook blokkasi Durantin hyökkäyksen ja pallo lensi rajoista yli. Westbrook kääntyi Warriors-vaihtopenkkiä kohti huutaen täyttä kurkkua: ”Ei!” Durant hymyili ja osoitti sormellaan Westbrookia.

Kolmannella neljänneksellä tunteen leimahtivat kunnolla. Westbrook vartioi Durantia oikealla kaarella ja onnistui melkein riistämään pallon lyöden sen yli rajoista. Kaksikko alkoi soittaa keskenään suuta naamat toisissaan kiinni.

– Olet nössö, Durantin nähtiin sensuroidussa muodossa sanoneen, johon Westbrook vastasi toteamalla Durantin olevan pehmeä.

– Tulen kentälle ja kilpailen joka ilta. Tulen niskaasi ilta toisensa perään ja saat todella tietää ja tuntea sen, Westbrook latasi ottelun jälkeen ESPN:n mukaan.

Durantilla ei ole ongelmaa asian kanssa.

– Se kaikki on osa peliä. Sitä tapahtuu. Siinä kaikki. Pitäisi olla kyse pelistä, ei meistä, Durant sanoi.

Durant ja Westbrook olivat joukkuekavereita Oklahomassa kahdeksan kauden ajan. Herrojen välillä on ollut pahaa verta siitä lähtien, kun Durant lähti Warriorsiin kesällä 2016. Tämä tekee vastakkainasettelusta mielenkiintoisen monella eri tasolla. Wanda Durant haluaisi nähdä suhteen korjaantuvan, mutta ei tiedä milloin tämä tapahtuisi – jos tapahtuu ollenkaan.

– Mielestäni koko asian ympärillä on vain tarpeetonta kohua. Se on vain peliä, vain koripalloa, joten en tiedä. Tulen olemaan iloinen kun se loppuu, koska se on täysin turhaa ja tarpeetonta. Se on valitettavaa, mutta minkäpä asialle voi, Wanda Durant päivitteli.

Lähde: ESPN.com