Elektronisen urheilun nopea kasvu viime vuosina on maailmanlaajuinen ilmiö. NBA koripalloliiga vie sen kuitenkin uudelle tasolle rapakon takana. NBA 2K Leaguen on suunniteltu alkavan ensi vuonna ja mukana liigassa on oikeiden NBA joukkueiden omistamia eSports joukkueita. Liiga on suositun NBA 2K pelisarjan kehittäjän Take-Two Interactiven ja NBA:n perustama ammattilaisliiga. Vielä ei ole selvillä pelataanko virallisia otteluja Xbox tai PlayStation -konsolilla vai PC:llä.

Videopeliin perustuva e-liiga ei ole uutta. Useilla videopeleillä, kuten League of Legendsillä ja DOTA:lla on omansa, mutta urheilussa se ei ole tavanomaista. Hollannissa on E-division, joka on muunnelma Eredivisiestä (Hollannin jalkapallon korkein sarjataso). Ranskassa puolestaan on e-Ligue 1, joka on samantyyppinen Hollannin E-divisionin kanssa. Amerikassa koripallo on yksi suosituimpia ja katsotuimpia urheilulajeja, joten NBA:n laajentaminen e-urheiluun tuntuu luonnolliselta jatkumolta.

Suunnitelmat ovat jo pitkällä Take-Two:n aikoessa vielä NBA 2K eLiiga televisioon ja lähettää pelejä suorana kotikatsomoihin. NBA:lla on oma tv-kanava, minkä johdosta e-urheilun tuominen kaiken kansan nähtäville onkin helpompaa.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki perinteiset NBA joukkueet kisaavat myös e-liigassa. Käytännössä jokaisella NBA joukkueella olisi tällöin tallissaan myös e-urheilujoukkue, jossa pelaavat e-urheilun ammattilaiset. Boston Celticsin perinteiset urheilijat pelaisivat tällöin NBA liigaa ja Celticsin e-urheilijat NBA 2K e-Liigaa.

Onko sinulla tarpeeksi taitoa kisaamaan NBA 2K e-Liigassa? Karsinnat alkavat huhtikuussa 2018. Saapa nähdä kenestä tulee e-urheilun uusi Michael Jordan.