Joensuun Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi jatkolohkoon, jonka viimeisen ottelun joukkue pelasi keskiviikkona Turkissa. Komeasti taistellut Kataja pysyi ottelun voittotaistelussa mukana loppuun asti, mutta Istanbul BBSK:n väkevä rutiinitaso kantoi isännät lopulta 85-83 (43-33) -kotivoittoon.

Päätösjaksolla kuuden pisteen takamatkalle tipahtanut Kataja löysi neljänneksen puolivälin jälkeen vielä koneistostaan kirivaihteen. Daniel Bejeranon ja Damier Pittsin onnistumisten nostaessa vierailijat pisteen johtoon reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria ja näyttivät jo venyvän jatkolohkon avausvoittoonsa.

Tämän jälkeen puolustustaisteluksi muuttunut kamppailu kulki tilanteessa 82-82 ottelun viimeiselle minuutille, jossa isäntien puolustus ja kylmähermoinen vapaaheittotyöskentely nostivat Istanbul BBSK:n kahden pisteen johtoon reilut puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä. Wesley Saundersilla sekä Pittsillä oli molemmilla mahdollisuus kamppailun viimeisten kymmenen pelisekunnin aikana mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta pallo ja korirengas eivät löytäneet yhteistä säveltä.

Katajan suurimmat onnistujat löytyivät amerikkalaispelaajien suunnalta. 19 pistettä heittänyt ja 8 koriin johtanutta syöttöä jakanut Pitts urakoi 35 minuuttia Katajan takakentällä Ilari Seppälän poissaolon vuoksi, saaden vahvaa taustatukea tupla-tuplat mieheen toimittaneilta Saundersilta (19/14/4 syöttöä/3 riistoa) ja Bejeranolta (17/10).

Turkkilaisten riveistä kovinta jälkeä tekivät sentteri Ivan Buva (20/10/4 syöttöä) sekä 22 pistettä nakuttanut iso laituri Stefan Bircevic.