Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

Romania-ottelun avausneljännekseen pirteästi tullut laituri pussitti avausminuuteilla kahdeksan pistettä ottamalla rohkeita heittoja. Ariken energia näkyi myös puolustuspäässä.

– Tein omasta mielestäni hyvin duunia. Taistelin molemmissa päissä rohkeasti. Uskalsin ottaa ne ratkaisut, mitä pitikin ottaa. Lähdin hyvällä fiiliksellä liikkeelle ja siitä sai hyvät energiat.

Vaikka Arike kerää vasta kokemusta naisten maajoukkueessa, on hänellä paljon kokemusta sinivalkopaidassa pelaamisesta nuorten maajoukkueissa.

Arike näkee, että naisten maajoukkueessa peli eroaa junnupeleistä ennen kaikkea fyysisyydessä.

– Ja naisilla on kypsempiä valintoja, Arike lisää Koripalloliiton tiedotteessa.

Lauantainen EM-karsintaottelu Romaniaa vastaan karkasi Susiladiesin näpeistä toisella neljänneksellä. Arike näkee, että joukkueen olisi pitänyt vastata Romanian kovuuteen paremmin.

– He tulivat tosi kovaa. Meillä perusasioiden, kuten linjojen yli pelaamisen ja apuasemien sekä puheen olisi pitänyt olla parempaa ja hyökkäyksessä olisi pitänyt olla aktiivisempia. Saimme palloa hyvin sisään, mutta sitten liike pysähtyi.

Arike uskoo kehittyneensä maajoukkueen mukana pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

– Maajoukkueessa olen myös oppinut, että yhteishenki on todella tärkeää tekemisessä. Olemme todella tiivis porukka ja kaikki tulevat toimeen keskenään.

Maajoukkue-esikuvaa kysyttäessä Arike mainitsee Taru Tuukkasen ja Linda-Lotta Lehtorannan.

– Taru on aina pakko sanoa, mutta Linda on kyllä huikea. Olen seurannut häntä siitä asti, kun olen alkanut korista seuraamaan.