BC Nokia ja Aleksi Kantonen, 22, ovat tehneet kauden 2018/19 kattavan pelaajasopimuksen. Jyväskylän Weikoissa viime kaudella Divari B:tä pelannut Kantonen tulee Nokialle kaksoisroolissa, kun hän pelaamisen lisäksi ottaa haltuunsa BC Nokian markkinointi- ja tapahtumakoordinoinnin.

Kantonen on Panttereiden kasvatti, joka siirtyi juniorivuosien jälkeen pääkaupunkiseudulta opiskeluiden perässä Jyväskylään. Viimeisen kaksi kautta 191-senttinen Kantonen on pelannut Jyväskylän Weikoissa, jossa hän tehtaili viime kaudella keskimäärin 15,4 pistettä, 5,7 levypalloa ja 5,0 syöttöä ottelua kohden.

– Statsit jo Divari B:stä kertovat, että kyseessä on pelimies. Aleksi on pitkä ja erittäin sporttinen pointti, joka erityisesti osaa syöttää palloa, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi nokialaisten sivuilla.

Kantosen pikkuveli Henri Kantonen voitti juuri keväällä Suomen mestaruuden Kauhajoen Karhubasketin riveissä ja valittiin Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Molemmat veljeksistä ovat tuttuja Tuomiselle jo junioriajoilta.

– Odotan innolla pääseväni haastamaan itseni jokainen päivä harjoituksissa ja peleissä. Koen omaavani hyvät valmiudet nousta ensi kauden rotaatioon Nokialla. Ja näitä valmiuksia varten tässä koko kesä treenataan, Kantonen kertoo.

Jyväskylän kauppakorkeakoulussa viimeiset kaksi vuotta markkinointia opiskellut Kantonen tulee olemaan BC Nokiassa pelaamisen ohella seuran markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori.

– Koulunpenkiltä tulee se tuorein tieto markkinoinnin saralta. Uskon, että kun saamme yhdistettyä minun ja muiden seuramme toimijoiden tuntemuksen paikallisesta koripallokulttuurista hänen markkinoinnin koulutuksensa kanssa, niin kasassa on hyvä paketti, Näätien laumanjohtaja Henri Hirvikoski sanailee.

– Lisäksi itse toimin viime kaudella kahdessa roolissa, niin pystyn kokemuksen kautta auttamaan, että Aleksi ei välttämättä astu samoihin sudenkuoppiin, joihin ehkä itse kapsahdin, Hirvikoski lisää.

– Aluksi haluan päästä tutustumaan nokialaiseen koripalloiluun ja sen ympäröimään kulttuuriin paremmin, minkä myötä pääsemme kehittelemään tulevia suuntia markkinoinnin ja tapahtumien osalta. Urheilumarkkinoinnin osa-alueelle uskon tuovani laaja-alaista osaamista markkinoinnin opintojeni ja pitkäaikaisen koripallokokemukseni kautta, Kantonen kommentoi.

Näädillä on pelaajasopimuksen ensi kaudesta Kantosen lisäksi Niko Mattilan, Daniel Dolencin ja Aapeli Alasen kanssa.