Susijengi aloittaa syksyn maaottelurupeamansa uudella kotikentällään Espoo Metro Areenalla perjantaina klo 19 viime vuoden EM-kisojen viidenneksi sijoittunutta Latviaa vastaan. Nousevana koripallomahtina Latvia saapuu Espooseen joukkueella, joka on varteenotettava sekoitus veteraanipelaajia ja nälkäisiä nuoria.

Kuluvalla vuosikymmenellä Susijengi on kohdannut Latvian neljään otteeseen, ja otteluista kolme viimeisintä on päättynyt täpärään tappioon – viimeksi vuosi sitten Tampereen Hakametsässä, missä Latvia jallitti Suomea pistein 81-85.

Kuten Suomikin, Latvia on tehnyt viime vuodet pitkäjänteistä työtä koripallo-ohjelmansa parissa noustakseen Baltian koripallojättiläisen Liettuan tasolle. Kesän 2017 EM-kisoissa Latvia saavutti viidennen sijan Liettuan jäädessä yhdeksänneksi, joten Latvian voi hyvin perustein sanoa tulleen Euroopan kärjen tuntumaan jäädäkseen.

– Latvia on ollut viime vuosina yksi kaikkein haasteellisimmista joukkueista meille. Latvia pelaa äärimmäisen taitavaa koripalloa, missä pallo ja miehet liikkuvat ja pelaajat etsiytyvät aina oikeaan asemaan, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi summaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Latvian NBA-troikka Kristaps Porzingis-Rodions Kurucs-Davis Bertans ei kuulu päävalmentaja Arnis Vecvagarsin MM-karsintaryhmään ja joukkueen Euroliiga-pelaajat liittyvät mukaan vasta myöhemmässä vaiheessa, mutta Helsinkiin saapuva sekoitus veteraaneja ja nuorta osastoa osoittaa, kuinka laajalla miehistöllä Latvialla on varaa operoida.

– Latvian joukkue koostuu pelaajista, jotka ovat pelanneet itsensä vakiintuneisiin asemiin eurooppalaisissa huippusarjoissa. Perjantain ottelu on erinomainen haaste meille tässä vaiheessa leiritystä.

Susijengi ja Latvia kohtaavat Espoo Metro Areenalla perjantaina 31.8. klo 19:00.

Latvian kokoonpano perjantaina 31.8.

# Nimi Pituus Syntynyt Seura
2 Arturs AUSEJS 192 1990 VEF Riga (LAT)
4 Ojars SILINS 204 1993 free agent
7 Janis BLUMS 190 1982 free agent
15 Artis ATE 192 1989 VEF Riga (LAT)
19 Rihards LOMASZ 190 1996 BK Ventspils (LAT)
20 Kaspars VECVAGARS 190 1993 SZA Szcecin (POL)
24 Andrejs GRAZULIS 202 1993 VEF Riga (LAT)
33 Martins MEIERS 208 1991 Jenisei (RUS)
Artjoms BUTJANKOVS 202 1990 VEF Riga (LAT)
Arturs STRAUTINS 198 1998 Trieste (ITA)
Ronalds ZAKIS 207 1987 BK Ventspils (LAT)

Päävalmentaja Arnis VECVAGARS