Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Leland King II:n kanssa. King, 23, valmistui Santa Barbaran (Kalifornia) yliopistosta keväällä 2018. Suomeen ja Kouvolaan King saapuu vielä kuluvalla viikolla.

201-senttinen Leland King pelasi neljän yliopistovuotensa aikana kolmessa yliopistossa. Kaksi ensimmäistä kautta iso laituri edusti Brownin yliopiston Bearsia (NCAA I div, Ivy League-konferenssi). Jälkimmäisellä kaudella King tehtaili 14.7 pistettä ja 7.8 levypalloa ottelua kohden.

Brownin vuosien jälkeen King siirtyi Nevadan yliopistoon ja Wolf Packin (NCAA I div, Mountain West-konferenssi) riveihin. Siirrosta johtuen kaudesta 2015-2016 muodostui pelaamisen osalta välivuosi. Wolf Packissa (16-17) King sai niukasti peliaikaa, 10 minuuttia ottelua kohden, ja näin myös tehot jäivät varsin alhaisiksi (3.7/2.6).

Viimeiseksi vuodeksi King siirtyi Santa Barbaran yliopistoon Kaliforniaan. Siirto kannatti ja UC Santa Barbaran (NCAA I div, Big West-konferenssi) paidassa peliaikaa kertyi lähes 32 minuuttia ottelua kohden. Vastuun kasvaessa myös tehot olivat sen mukaiset, 15.6 pistettä, 10.2 levypalloa ja 1.9 syöttöä per peli. Myös kolmen pisteen heitot upposivat maittavalla 41%:n tarkkuudella kun Brownin vuosina osumatarkkuus oli 30%:n luokkaa. Santa Barbaran kauden päätteeksi King valittiin konferenssinsa ykkösviisikkoon.

– Tuntuu hyvältä tulla Kouvojen organisaatioon ja odotan kaudestani hienoa kokemusta. Olen innoissani saadessani tämän mahdollisuuden olla osa hienoa organisaatiota ja yhteisöä. Olen kuullut, että Suomi on kaunis maa ja loistava ympäristö asua. Tavoitteeni on auttaa joukkuettamme voittamaan pelejä ja pitää hauskaa näin tehdessämme. Tuon paljon energiaa kentälle ja yritän aina pelata mahdollisimman monipuolisesti, vaikkakin minut tunnetaan parhaiten pisteistä ja levypalloista. Haluan auttaa kaikin tavoin joukkuettamme voittamaan, King toteaa Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen on tyytyväinen tuoreimpaan hankintaan.

– King on monipuolinen pelaaja, joka pystyy puolustamaan kaikkia pelipaikkoja. Hyökkäyksessä hän vie pienempiä puolustajia korin alle ja isompia vastaan hyökkää kolmosen kaarelta. Hyvänä levypallopelaajana hän antaa meille mahdollisuuden juosta stopeista nopeita hyökkäyksiä.