Janne Hänninen nimettiin kesällä Ruotsin naisten korisliigassa pelaavan Uppsalan päävalmentajaksi. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa viimeiseksi, mutta säilytti sarjapaikkansa, kun sarja laajentui 11 joukkueen sarjaksi. Hännisen rooli ei rajoitu pelkästään päävalmentamiseen, vaan hän on antamassa panostaan koko seuran kehitykselle.

– Tosi avoimin mielin olen tullut tänne ja tutustunut ihmisiin sekä tietenkin pelaajiin. Meillä on aika lailla uusi joukkue, sillä viime vuoden joukkueesta jatkaa kaksi sellaista pelaajaa, jotka olivat isommassa roolissa. Se luo tietenkin valmennukselle haasteita. Tämä seura on hieman käymistilassa ja yritämme muuttaa vähän rakenteita ja yhtenäistää juniorijoukkueet lähemmäs edustusjoukkuetta. Odottavin mielin kauden alkuun. Meillä on heti neljä ensimmäistä peliä sellaisia joukkueita vastaan, jotka ennakoin olevan tämän kauden top neljässä, Hänninen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Uppsalassa on vankat perinteet koripallon puolella sekä miehissä että naisissa, mutta viimevuosina molempien joukkueiden tilanne on taantunut. Hänninen on kuitenkin huomannut kaupungin kiinnostuksen koripalloa kohtaan.

– Uppsala on perinteinen koripallo- ja urheilukaupunki. Naiskoripalloa kohtaan on iso arvostus ja se kiinnostaa paikallisia.

Yksi Uppsalan ja Hännisen tavoitteista tällä kaudella on tarjota nuorille pelaajille kehitysalusta, josta ponnistaa ylöspäin.

– Meillä on aika pieni ja nuori joukkue. Joukkueessa on pari hyvää kokenutta pelaajia ja sitten nuoria ruotsalaispelaajia, jotka eivät ole aiemmin olleet isossa roolissa. Haluamme tarjota nuorilla ruotsalaispelaajille ja Uppsalan omille pelaajille askeleen uralle. Täällä on ennen pelattu hieman erilailla, kun ollut kaksi amerikkalaispelaajaa, jotka ovat pääasiassa huolehtineet pallosta. Nyt meillä on vain yksi amerikkalaispelaaja, joka ei ole pallollinen.

Pelillisellä puolella tavoitteet niin ikään ovat kehittymisessä.

– Onnistuessamme voimme yltää pudotuspeleissä, mutta silloin pitää kaiken onnistua nappiin. Ensisijainen tavoite on olla parempia kuin viime vuonna eli säilyttää sarjapaikka.

Uppsala kohtaa kauden avauksessaan lauantaina Alvikin kotikentällään.