Yksi Korisliigan suosikeista vaihtaa ykkössentterinsä vain muutama päivä ennen kauden alkua – uusi pelaaja löytyi nopeasti

Salon Vilpas lähtee uudestaan pelaajamarkkinoille aivan Korisliigan avauksen kynnyksellä. David Haughton ei jatka seurassa ja uuden sisäpelaajan hankinta on aivan loppusilausta vaille valmis. Vilppaan liigakausi starttaa sunnuntaina Kauhajoella viime kevään finaalistien kohtaamisella.

Syyskuun alussa Saloon saapuneen 198-senttisen Haughtonin sopimuksen päättäminen ei ollut helppo juttu.

– David kärsi alkupäivistä lähtien yläraajavammasta, joka on estänyt täysipainoisen harjoittelun ja vaikutti varmasti myös miehen peliesityksiin. Hän ei päässyt harjoituspeleissä ja harjoituksissa sellaiselle tasolle, jonka joukkueemme tarvitsee, toteaa päävalmentaja Joonas Iisalo päätöksen taustoista seuran sivuilla.

– Harmittava homma, sillä David on äärimmäisen fiksu ja työlleen omistautunut koripalloilija. Kenellekään ei jäänyt pahaa sanottavaa miehestä ja toivottavasti voimme auttaa häntä uuden työpaikan etsimisessä, harmittelee Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen.

Salon Vilppaan uusi sisäpelaaja on suomikoriksen ystäville tuttu mies. 30-vuotias Jamie Skeen tekee paluun  Korisliigaan ja saapuu tukkimaan Vilppaan puolustuksen keskustaa. 203-senttinen ja 114-kiloinen Skeen pelasi viime kaudella Kouvolan Kouvoissa ja kuluneen kesän mies vietti maapallon toisella puolella, Uuden-Seelannin pääsarjassa.

Skeenin tehot Kouvolassa olivat runkosarjassa 12.6 pistettä ja 5.5 levypalloa ja pudotuspeleissä ne nousivat lukemiin 17.8/8.0.

VCU:n yliopiston kasvatti on kokenut pelimies, sillä pelihistoriasta löytyy Kouvojen lisäksi passileimat Ranskasta (ASVEL), Israelista (Ironi Ashkelon, Maccabi Ashdod), Italiasta (Sutor Montegranaro), Puerto Ricosta (Caciques de Humacao), Belgiasta (Belfius Mons-Hainaut), Kosovosta (Peja) ja Uudesta-Seelannista (Taylor Hawks).

Skeen asustelee perheensä kanssa vielä Ateenassa ja odottelee lentolippuja kohti Helsinki-Vantaata. Hän oli yksi Panionios On Telecom Athensin yhdeksästä jenkkipelaajasta, mutta lopullista pelipaikkaa Kreikasta ei irronnut.

– Jamie Skeen osoitti viime kaudella olevansa yksi sarjan parhaista isoista pelaajista. Hänen monipuolisuutensa hyökkäyspäässä on poikkeuksellista Korisliigassa. Hän pystyy postaamaan, heittämään, rullaamaan, poppaamaan ja syöttämään. Puolustuksessa hänen koko mahdollistaa keskustan suojelemisen. Odotan innolla, millaisia taktisia variaatioita saamme kentälle Skeenin myötä, Iisalo sanoo Vilppaan sivuilla.

Lähde: Vilppaan kotisivut


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä