Maajoukkueikkuna tuo mukanaan pelaajavaihdoksen BC Nokian Korisliiga-joukkueessa, kun Johnathan Hudson, 31, korvaa Vuk Malidzanin, 30, Näätien takakentällä.

Piskuinen 180-senttinen vauhtiväkkärä Hudson on pelannut alkukauden Itävallan pääsarjassa ABL:ssä Raiffeisen Grazissa, jossa hän on tehnyt keskimäärin 17,4 pistettä, 3,3 levypalloa ja 7,6 syöttöä ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen. Pisteensä Hudson on tehnyt oivin tarkkuuksin: kakkoset 50,9%, kolmoset 39,4% ja vapaaheitot 79,3%.

– Meiltä on puuttunut takakentältä etuja luova pelaaja sekä kaarelta heittovoimaa, ja siksi isoilta miehiltämme on loppunut tila korin alla emmekä ole saaneet ns. helppoja koreja juuri lainkaan. Odotamme Johnathanin tuovan helpotusta näihin ongelmiin, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kertoo seuran tiedotteessa.

Hudson on tehnyt erikoisen uran kansainvälisillä koripallokentillä. Lukion jälkeen Hudsonille tarjottiin urheilustipendejä NCAA:n kakkostasolta, mutta hän halusi pelaamaan isoon yliopistoon NCAA:n ykkösdivisioonaan ja murtautui yliopistonsa Texas A&M:n kokoonpanoon ns. walk-on-pelaajana akateemisella stipendillä. Opiskelujen jälkeen hän päätti lääketieteellisen sijaan yrittää vielä koripalloammattilaisuutta.

Tästä alkoi liki vuosikymmenen mittainen vilkas kansainvälinen ura, johon mahtuu mm. Australiaa, Italiaa, Liettuaa, Kanadaa, Makedoniaa ja Kosovoa. Ennen Itävaltaa Hudsonin passiin lyötiin Mongolian leima, jossa hän johdatti joukkueensa finaaleihin 21,3 pisteen, 6,1 levypallon ja 7,0 syötön keskiarvoilla.

– Johnathanin tarina on erittäin poikkeuksellinen näissä ympyröissä. 180 cm pelaaja ilman college-tilastoja ei ole saanut mitään ilmaiseksi, vaan on joutunut lähtemään liikkeelle pohjalta ja taistelemaan kaikenlaisten vaikeuksien läpi. Itse ainakin arvostan korkealle tuollaista työmoraalia ja periksiantamattomuutta, Tuominen kertoo.

Hudson liittyy Näätien harjoitusvahvuuteen tänään maanantaina. Hudsonin sopimukseen kuuluu joulukuun mittainen try out -pykälä.

Hudson korvaa Näätien kokoonpanossa serbialaisen Vuk Malidzanin, joka ehti pelata tällä kaudella Näätien paidassa 13 ottelua 8,4 pisteen, 5,8 levypallon ja 5,0 syötön keskiarvoilla. Malidzan kuului Näätiin myös SM-pronssikaudella 2015/16.