Antti Kanervo oli täysin pitelemätön, kun hän upotti käsittämättömät 40 pistettä Islannin liigan ottelussa. Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München otti makean päänahan kaataessaan viime kauden Final Four -joukkue Zalgirisin kotonaan.

Kanervo nakkeli ranne tulikuumana 13 kolmen pisteen heittoyrityksestään kahdeksan naruihin ja keräsi kokonaissaldokseen 40 pistettä Stjarnanin voittaessa vieraskentällä Grindavikin 99-92 (52-44). Kanervo haali lisäksi neljä levypalloa ja jakeli kaksi syöttöä. Kanervon pistemäärä on samalla hänen uusi piste-ennätyksensä pääsarjatasolla. Vuonna 2008 BC Jyväskylän paidassa Kanervo heitti Divari A:n pelissä peräti 64 pistettä.

– Kivahan se on pelata, kun kulkee. Tärkeä voitto joukkueelle. Nyt vielä, kun hoidamme yhden cupin pelin ja yhden sarjapelin, niin on mukava lähteä joulunviettoon, Kanervo mietiskeli.

Stjarnan on Islannin liigassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Bayern otti toisen peräkkäisen voittonsa Euroliigassa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen kotikentällään liettualaisen Zalgiris Kaunasin 88-84 (56-38). Koponen säkitti viisi pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi neljä syöttöä. Voitolla Bayern nousi Zalgirisin ohi yhdeksänneksi.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Rosa Radom paranteli asemiaan ottamalla toisen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan kotikentällään Krosnon selvästi 85-68 (38-36). Lindbom keräsi tilastokirjoihinsa seitsemän pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Radom ponkaisi sarjataulukossa yhdeksänneksi ennen viikonlopun muita pelejä.
Ottelutilastot