HBA:n ikitaistelija Anna Kahelin, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Atlantin taakse Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Maineen.

Karhun Pojat -kasvatti on kuluvalla kaudella vääntänyt Naisten Korisliigaa HBA:n paidassa keskimäärin 27 minuuttia 4,9 pisteen, 2,8 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

Kahelin kävi keskusteluja muutaman yliopiston kanssa, mutta Maine tuntui sopivalta alusta asti ja yliopistovierailun jälkeen päätös syntyi.

– Joukkueessa on paljon eurooppalaisia pelaajia ja luulen, että heidän pelityylinsä sopii minulle todella hyvin. Myös valmentajien kanssa löytyi heti yhteinen sävel ja joukkueessa oli hyvä tunnelma, Kahelin kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Minuun teki myös vaikutuksen naiskoripallon suosio ja arvostus siellä. Joukkue on menestynyt viime vuosina todella hyvin konferenssissaan ja heittä on kovat tavoitteet, joten on hieno päästä siihen mukaan.

Maine on edennyt historiansa aikana NCAA:n lopputurnaukseen kahdeksan kertaa, joista viimeisin viime keväänä 2018, kun Black Bears voitti America East -konferenssin mestaruuden.

– Nyt on todella hyvä fiilis siitä, että koulu on vihdoin valittu. Odotan innolla tulevaa ja uusia haasteita. Yliopistouralle tavoitteena on tietysti kehittyä koripalloilijana ja hoitaa opinnot hyvin arvosanoin. Olisi hienoa nousta kovan harjoittelun myötä joukkueen avainpelaajaksi.

Salminen: ”Harjoittelu kannattaa”

Kahelin on Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, joka on ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta tehdä debyyttinsä Susiladiesissa. Naisten maajoukkuepelejä Kahelinille on kertynyt neljä kappaletta.

HBA:n ja Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on mielissään Kahelinin löydettyä yliopistonsa.

– Annan tarina on aika tarina suomalaisen urheilijan polusta ja lahjakkuudesta. Tarinan nimi voisi olla vaikka ”harjoittelu kannattaa”. Ja lahjakkuuden laji on työnteon lahja. Anna on erittäin nopea, vahva ja aivan jäätävän hyvä puolustuspään pelaaja, Salminen kertoo.

– Maine puolestaan on ylemmän keskitason koulu, joka on menossa eteenpäin kovaa vauhtia. Valmennus on hyvällä tasolla ja pelitapa juuri oikea Annalle. Onnittelut molemmille, koululle ja Annalle.

Kahelin ja HBA ovat seuraavan kerran tositoimissa 1.3. Jatke Areenalla, kun HBA matkustaa Kouvottaerien vieraaksi.