Espooseen lauantaina kokoontuneet Koripalloliiton jäsenseurat ovat valinneet yksimielisesti liiton uudeksi puheenjohtajaksi joensuulaisen Timo Elon, 56. Elo seuraa tehtävässä Antti Zittingiä, joka jättäytyy sivuun kesäkuun lopussa toimittuaan puheenjohtajana edelliset kuusi vuotta.

Timo Elo on koripalloyhteisölle tuttu hänen lukuisten eri rooliensa kautta. Katajasta lähtöisin oleva Elo on toiminut kasvattajaseurassaan divisioona- ja SM-sarjapelaajana, valmentajana, toimitsijana, varapuheenjohtajana ja kuuluttujana. Myös erotuomarin ja TV-selostajan tehtävät ovat tulleet sanavalmiille Elolle tutuiksi. Koripalloliiton toiminnoissa Elo on aiemmin nähty aluehallituksen jäsenenä, liittovaltuuston jäsenenä sekä puheenjohtajana sekä liittohallituksen varajäsenenä.

– Olen aina valmis korishommiin ja tästä valinnasta olen sekä kiitollinen että otettu, kommentoi Elo valintaansa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Suomalainen koripallo voi hyvin, on lähes kaikilla mittareilla kasvukäyrällä ja tästä meidän on hyvä jatkaa yhteistä matkaa. Vahva seuratoiminta, yhdessä tekeminen, liigatoiminnan kehittäminen, naiskoripallon erityissuunnitelman edistäminen, elämyksien tuottaminen unohtamatta kansainvälisyyttä ovat asioita, jotka nousevat liiton strategiasta ja ovat itsellekin lähellä sydäntä.

Siviilityössään Elo toimii Kokoomuksen hallintopäällikkönä sekä Kansalliskustannus Oy:n toimitusjohtajana. Hän päätyi aiemmin huhtikuussa järjestetyissä eduskuntavaaleissa Savo-Karjalan äänestyspiirissä varasijalle.

Ex-maajoukkuepelaajat Kaunisto ja Sten Koripalloliiton uuteen hallitukseen

Kyseessä oli ensimmäinen, viime syksynä hyväksyttyjen, uusien toimintasääntöjen mukainen liittokokous. Toimintasääntöihin tehtyjen muutoksien tavoitteena on lisätä seurojen edustusta liiton päätöksenteossa, yksinkertaistaa ja lisätä läpinäkyvyyttä liiton päätöksenteossa. Liittovaltuusto sekä vanhanmallinen liittokokous korvattiin kaksi kertaa vuodessa kokoontuvalla seurojen kokouksella eli uudella liittokokouksella.

Osana uudistusprosessia liittokokous valitsi Koripalloliitolle uuden hallituksen ja kaikki sen yhdeksän jäsentä. Valituiksi tulleiden listaa – urheilutermejä käyttäen – tähdittivät entiset maajoukkuekoripalloilijat Ville Kaunisto Kouvolasta sekä Tiina Sten Turusta. Parhaillaan Korisliigan pudotuspelejä pelaava Kaunisto on päättämässä pelaajauransa tähän kevääseen ja tuli äskettäin valituksi eduskuntaan kansanedustajaksi. Sekä Kaunisto että Sten valmistuivat viime syksynä kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) urheilujohtamiseen keskittyvästä Time Out -koulutusohjelmasta.

Lisäksi hallitukseen seuloutuivat äänestyksen jälkeen espoolaiset Petri Peltoniemi, Timo Nieminen ja Kirsi Eräkangas, Elisa Hakanen ja Roope Tähkä Tampereelta, Kaisa Forsström Kaarinasta sekä Timo Virolainen Kokkolasta.

Uusien toimintasääntöjen mukaisesti valittujen hallituksen jäsenten kausien pituudet arvottiin. Jatkossa siirrytään malliin, jossa liittokokous valitsee joka kevät kolme hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle. Arvonnan perusteella tuoreista hallituksen jäsenistä kolmen vuoden kauden itselleen varmistivat Kaunisto, Virolainen ja Hakanen. Kaksi vuotta hallituksessa istuvat varmuudella Peltoniemi, Tähkä, Nieminen ja vuoden päästä erovuorossa ovat Eräkangas, Sten ja Forsström.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Eero Neva ja Markku Larkio.

Lauantaista, historiallista liittokokousta luotsasi puheenjohtajaksi kutsuttu entinen oikeusministeri Tuija Brax.