Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

24-vuotias Palmi on Korisliigan valmentajien ja joukkueiden kapteenien valinta kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi. Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyi viime kaudeksi Kataja Basketiin, jossa hän onnistui henkilökohtaisesti heti ensimmäisellä kaudellaan.

194-senttinen Palmi viimeisteli kauden aikana 17,3 pistettä, 5,6 levypalloa ja 2 syöttöä. Kolmen pisteen kaaren takaa Palmi osui kovalla 40,5% tarkkuudella.

Pyrinnössä Suomen mestaruuden kaudella 2013-14 voittanut Palmi valittiin kaudella 2016-17 Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Cameron Jones saapui Karhu Basketiin kesken kauden, tammikuun puolessa välissä. 30-vuotias takamies pääsi heti sinuiksi Korisliigaan ja ei jäänyt kertakaan kauden aikana alle 13 pisteen. Finaalisarjassa Kouvoja vastaan Jones tykitti viidessä finaalissa ottelua kohden 21,6 pistettä, 5,6 levypalloa ja 6,8 syöttöä.

Myös vuoden ulkomaalaisvahvistuksen palkinto matkasi Kauhajoelle, kun monipuolinen Rene Rougeau pokkasi pystin. Sarjan tehokkuustilastot voittanut 33-vuotias laituri kirjautti kauden keskiarvoikseen 15,8 pistettä, 8 levypalloa ja 3,5 syöttöä ottelua kohden. Rougeaun monipuolisuus ei näkynyt pelkästään tilastoissa, sillä hän oli äärimmäisen tärkeä palanen joukkueelleen myös puolustuspäässä.

Lehtonen vuoden valmentaja, Karhu Basketin Ojala koripallojohtaja

Sensaatiokevään pelanneen Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen valittiin vuoden valmentajaksi. Lehtosen johdolla joukkue nousi runkosarjan kuudennelta sijalta finaaleihin asti, kun se jyräsi sarjakolmosen Tampereen Pyrinnön puolivälierässä ja runkosarjavoittaja Salon Vilppaan välierissä. Lopulta Karhu Basket oli finaalisarjassa kouvolalaisia vahvempi.

Finaalin voittaneen Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala valittiin vuoden koripallojohtajaksi.

Alanen kehittynein, Niemi tulokas – myös Seagulls putsasi palkintopöytää

BC Nokian paidassa huiman kauden pelannut Aapeli Alanen palkittiin vuoden kehittyneimpänä pelaajana. Alanen teki keskiarvoikseen 14,3 pistettä ja 5,8 levypalloa ottelua kohden. Edellisellä kaudella pisteitä kertyi 7,3 keskiarvolla, joten lahtelaislähtöinen Alanen oli selkeä valinta vuoden kehittyneimmäksi.

Vuoden tulokkaana palkittiin Ura Basketin Trey Niemi, joka teki ensimmäisellä Korisliiga-kaudellaan 6,1 pistettä ottelua kohden.

Helsinki Seagulls korjasi kaksi palkintoa, kun Tuukka Kotti palkittiin vuoden puolustuspelaajana ja Timo Heinonen palkittiin parhaana kuudentena pelaajana. Kyseinen palkinto on Kotille neljäs viimeisen viiden kauden aikana. Viime kaudella Kotti valittiin urallaan toisen kerran vuoden pelaajaksi.

Korisliigan palkitut Nimi Joukkue
Vuoden pelaaja Topias Palmi Kataja
Finaalien MVP Cameron Jones Kauhajoki
Vuoden ulkomaalaisvahvistus Rene Rougeau Kauhajoki
Vuoden puolustuspelaaja Tuukka Kotti Seagulls
Paras kuudes pelaaja Timo Heinonen Seagulls
Vuoden kehittynein Aapeli Alanen BC Nokia
Vuoden tulokas Trey Niemi Ura
Vuoden valmentaja Jyri Lehtonen Kouvot
Vuoden erotuomari Johannes Sarekoski
Vapaaheikkopalkinto Osku Heinonen Pyrintö
Fair Play -palkinto KTP-Basket
Paras toimitsijapöytä KTP-Basket