18-vuotiailla tytöillä kova haaste Euroopan huipulta – ”Korkean tason eurooppalaisjoukkue”

© Kuva: Ilari Isotalo
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen varaslähtö Sudenpentujen maajoukkuekesään saa jatkoa keskiviikkona ja torstaina, kun Kisakallion Susi Training Centeriin saapuu Latvia kivenkovan ikäluokkansa kera.

Makedoniassa pidettäviin B-divisioonan EM-kisoihin valmistautuva Suomi käynnisti Sudenpentujen maajoukkuekesän jo viime viikolla, kun suomalaisten vieraaksi saapui Turkki. Ensimmäisessä ottelussa Suomi veti pidemmän korren, mutta toisessa turkkilaiset saivat revanssinsa.

Päävalmentaja Jussi Laakso on pyöritellyt staffinsa kanssa nauhaa edestakaisin ja löytänyt peleistä parannettavaa tällä viikolla alkaneeseen leiriin.

– Löysimme videolta aika paljon kehitettävää ja aloitimme tämän leirin puolustusharjoitteilla. Isot aiheet ovat olleet levypallopelaaminen, pallonpaine ja intensiteetti. Ne ovat isoimmat peruskivet, jotka pitää saada tämän leirin ja otteluiden aikana kuntoon, Laakso kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Intensiteetti ja pallonpaine pitää saada sille tasolle, jolla suomalainen maajoukkue pelaa. Vastustajan heittoprosentit alhaisemmaksi ja levypalloja joko saman verran tai enemmän, ovat tärkeitä asioita tässä projektissa.

Vastaan tuplamaaotteluissa Sudenpennuille tulee Latvia, jonka ’01-syntyneiden ikäluokka on Euroopan kärkeä ja edennyt aina MM-kisoihin saakka. Vuoden 2017 16-vuotiaiden EM-kisoissa joukkue sijoittui neljänneksi ja edelliskesänä ikäluokka sijoittui 17-vuotiaiden MM-kisoissa kahdeksanneksi.

– Latvia on korkean tason eurooppalaisjoukkue, jolta löytyy taitoa monella eri tavalla ja tykkää käyttää heidän post-pelaajiaan hyväksi.

Suomi ja Latvia kohtaavat keskiviikkona Kisakallion Susi Training Centerissä kello 17:30 ja torstaina kello 13:00.

Sudenpentujen nimilista, josta valitaan 12 pelaajaa keskiviikon ja torstain otteluihin:

Nimi Syntymävuosi Kasvattajaseura
Janette Aarnio 2002 Helsingin NMKY
Alexandra Ailus 2002 Tapiolan Honka
Meri Damoiseaux 2001 Hyvinkään Ponteva
Elli Heikkilä 2002 Peli-Karhut
Emilia Hulst 2002 PuHu Juniorit
Annika Hyttinen 2001 Tapiolan Honka
Awak Kuier 2001 Peli-Karhut
Maija Kuisma 2001 Orimattilan Jymy
Emerita Mashaire 2001 Leppävaaran Pyrintö
Venla Määttänen 2001 Salon Vilpas Koripallo
Lotta-Kaisa Paltemaa 2001 Tapiolan Honka
Ebba Pekonen 2001 Tapiolan Honka
Ilona Sutinen 2002 Helsingin NMKY
Liisa Taponen 2002 Tampereen Pyrintö
Sanni Tuomisto 2001 Espoo Basket Team
Saga Ukkonen 2001 Wartti Basket
Silja Viita 2001 Korikobrat Lapua

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS