Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut vuoden jatkosopimuksen 30-vuotiaan Cameron Jonesin kanssa. Kevään 2019 finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Jones oli tärkeä palanen, kun kauhajokiset etenivät mestaruuteen.

Jonesin sopimuksessa on heinäkuun loppuun asti ns. ulkomaanpykälä, joten siihen asti hän on vapaa tekemään rahakkaamman pelaajasopimuksen Suomen ulkopuolella. Joulukuussa on myös pykälä ulkomaille siirtymisestä, mutta jos se toteutuu, saa Karhubasket tuntuvan korjauksen sopimuksen purkautumisesta.

Jones saapui Kauhajoelle tammikuussa 2019. Hän oli mukana Karhubasketin 20 runkosarjaottelussa ja teki niissä keskiarvoiksi 18,6 pistettä, 4,9 levypalloa ja 3,7 syöttöä. Runkosarjassa kakkoset upposivat 60,5 prosentin ja kolmoset 45,3 prosentin tarkkuudella. Näistä 20 runkosarjaottelusta Karhubasket voitti 17 kappaletta ja hävisi kolme. Jones huilasi runkosarjan päätöskierroksella vierasottelussa Katajaa vastaan.

Pudotuspeleissä 193-senttisen takamiehen vauhti vain kiihtyi. 12 pudotuspeliottelussa keskiarvoiksi tuli 20 pistettä, 4,9 levypalloa ja 6 syöttöä. Karhubasket eteni finaaleihin voittamalla puolivälierissä Helsinki Seagullsit otteluvoitoin 3-0. Välierissä kaatui KTP 4-0.

Finaaleissa Karhubasket kohtasi Kouvolan Kouvot. Kouvot aiheuttivat kauhajokisille pudotuspelien ainoan tappion, mutta Jonesin johdolla joukkue pystyi uusimaan mestaruuden. Viidessä finaaliotteluissa keskiarvoiksi Jonesille tuli 21,6 pistettä, 5,6 levypalloa ja 6,8 syöttöä. Mestaruus ja kovat tilastot toivat Jonesille MVP palkinnon.

Ennen saapumista Suomeen ja Karhubaskettiin Jones pelasi yliopistokoripalloa vuodet 2007-2011 Northern Arizonassa. Viimeisellä yliopistokaudella 2010-2011 hän teki keskiarvoiksi 20,1 pistettä, 4,6 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Jones on pelannut myös NBA:n G-liigassa 194 ottelua keskiarvoilla 14,5/3,3/2,6. Jones on pelannut myös kolmen kauden aikana Kreikan pääsarjassa. Kaudella 2015-2016 joukkueena oli Arkadikos (15,6/4,4/3,3), kaudella 2017-2018 Kymis (11,1/3,6/2,7) ja viime kauden alkupuolella ennen siirtymistä Korisliigaan Lavrio (5/2,7/1).

Cameron Jones on poikkeuksellisen kokonaisvaltainen ulkomaalaisvahvistus Korisliigaan, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo tyytyväisenä seuran sivuilla.

– Häneltä löytyy monipuolinen korintekovalikoima eri etäisyyksiltä, mutta hän ei pakota omia ratkaisujaan. Persoonana ”Cam” on rauhallinen ja ammattimainen kaveri, joka on helppo valmennettava ja hyvä joukkuekaveri. Hän ei ole mikään huomion keskipisteenä olemisesta nauttiva superstara, vaan ihan yksi jätkistä muiden joukossa. Siinä mielessä en yllättynyt hänen halukkuudestaan jatkaa tässä porukassa.

– Itse suhtaudun tähän ulkomaanoptiotilanteeseen maltillisesti. Katsotaan rauhassa mitä heinäkuu tuo tullessaan. Tietysti finaalinen MVP:n mukana olo Mestarien liigan karsinoissa nostaisi meidän mahdollisuuksia huomattavasti. Pelit tulevat vastaan todella lyhyellä valmistautumisajalla ja ne joukkueet, joilta löytyy jatkuvuutta, ovat etulyöntiasemassa, Koskimies kertoo.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Cameron Jonesin, Bojan Sarcevicin, Okko Järven, Antti Niskasen, Eero Innamaan, Mikael Laihosen ja Joona Hakamaan kanssa. Karhubasket jatkaa pelaajamarkkinoiden tutkimista ja uusista sopimuksista tiedotetaan heti, kun niitä on tehty.