Viime vuodet HBA-Märskyn ja Suomen haastajamaajoukkueen valmennustehtävissä toiminut Suomi-koripallon ikoni Hanno Möttölä, 42, liittyy Susijengin valmennusjohtoon. Susijengin kapteenina viidentoista vuoden ajan toiminut Möttölä korvaa Susijengin valmennusjohdossa nuorten olympiavalmentajan paikalle siirtyneen Jukka Toijalan.

Susijengin valmennusjohtoon nousemista voidaan pitää oikeana loogisena askeleena Möttölälle, joka edusti Suomea maajoukkuetasolla vuosina 1995-2014 ja on sen jälkeen keskittynyt nuorten pelaajien koulimiseen HBA-Märskyssä ja miesten haastajamaajoukkueessa.

– Oikea aika on nyt, Möttölä kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kun ammattiurheilijan pelit loppuvat, pääkopalta kestää vielä pari vuotta prosessoida kaikkea uran aikana tapahtunutta. Vuoden 2017 EM-kotikisojen aikaan pystyin katsomaan Susijengin pelejä ensimmäistä kertaa kunnolla sitten lopettamiseni ja nyt siitäkin on ehtinyt kulua jo pari vuotta. Henrikille (Dettmann) kiitos, että tarjosi minulle mahdollisuutta nousta staffiin.

Möttölä kertoo tuovansa Susijengin valmennusjohtoon ennen kaikkea entisen huippupelaajan näkökulman samassa asemassa kuin Jukka Toijala aikaisempina vuosina.

– Pyrin tuomaan staffin ajatteluun omia näkemyksiä, kokemuksia ja mielipiteitä sekä auttamaan pelaajia ja Susijengiä kehittymään niin tässä hetkessä kuin pidemmälläkin aikavälillä. Ja totta kai, kuten kaikissa valmennusyhteisöissä, yritämme auttaa toisiamme omien valmennusfilosofioidemme kirkastamisessa. Samalla tulen ryhmään oppimaan uutta, sillä onhan tämä ensimmäinen kokemukseni itselläni aikuiskoripallon valmennusjohdossa, Möttölä kommentoi.

Möttölä astuu valmennusjohtoon keskelle ajanjaksoa, jolloin hänen HBA-Märskyssä vuosien ajan koulimansa pelaajat ovat astumassa yhä suurempiin rooleihin Susijengissä. Möttölä kuitenkin varoittaa käyttämästä termiä ”sukupolvenvaihdos”.

– Susijengissä on sikäli kiitollinen asetelma, että vanhempi kärki pelaa erittäin korkealla tasolla, mutta nuoremmat pistävät joka päivä kampoihin. Jos nuori pelaaja ansaitsee peliminuutit vanhemman ohi, hän on ansainnut sen omalla työllään, mikä puolestaan antaa varmasti vanhemmalle pelaajalle ekstramotivaatiota harjoitteluun jatkossa.