MM-välierissä hurjaa draamaa – Espanja ja Argentiina finaaliin

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Koripallon MM-kisoissa nähtiin perjantaina kaksi jännittävää välierää. Finaaliin tiensä raivasivat Espanja ja Argentiina.

Espanja kohtasi Australian ja voitti toisen jatkoajan jälkeen 95-88. Australia piti suurimmaksi osaksi pelin ohjaimia käsissään, mutta Espanja nousi varsinaisen peliajan lopulla jatkoon. Yhdeksän sekuntia ennen loppua Marc Gasol upotti kaksi vapaaheittoa sisään ja nosti Espanjan pisteen johtoon. Australian Patty Mills lähti viime sekunneilla ajamaan korille, mutta häntä rikottiin ja hän pääsi vapaaheittoviivalle. Hänen toinen vapaaheitto meni kuitenkin ohi ja Ricky Rubion puolesta kentästä lähtenyt heitto kolahti rautoihin.

Ensimmäisen jatkoajan lopussa Australia oli kiinni voitossa neljä sekuntia ennen loppua, mutta Gasolia rikottiin ja tämä upotti varmasti molemmat pussiin. Matthew Dellavedova pääsi vielä yrittämään voittoheittoa, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt heitto jäi rautoihin. Toisen jatkoajan alkuun Espanja otti lopulta luulot pois Australialta, kun Sergio Llullin pari kolmosta ja Gasolin onnistuminen nostivat Espanjan jo kahdeksan pisteen johtoon eikä Australia siitä enää kyennyt nousemaan voitosta.

Gasol teki ensimmäisellä puoliajalla vain neljä pistettä, mutta ottelun jälkeen kokonaissaldo oli 33 pistettä. Rubio (19/7/12) ja Llull (17) lukeutuivat myös Espanjan sankareihin. Mills oli Australian kaikki kaikessa 34 pisteellään ja Nic Kay merkkautti tupla-tuplan (16/11).

Toisessa välieräottelussa Argentiina tylsytti vahvalla puolustuksellaan USA:n puolivälierissä kaataneen Ranskan 80-66. Ikinuori Luis Scola (28/13) oli jälleen elementissään ollen joukkueen selkeä ykköshahmo. Ranskalta parhaat olivat Evan Fournier (16) ja Frank Ntilikina (16).

Mitalipelit pelataan sunnuntaina.

Perjantain tulokset:
Espanja-Australia 95-88
Argentiina-Ranska 80-66

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS