Tapiolan Honka lähtee uudenlaisesta tilanteesta alkavaan kauteen. Viime kauden joukkueen kokeneempi suomalaisosasto lähti ulkomaille, kun Roosa Lehtoranta ja Kaisa Kuisma siirtyivät ammattilaiskentille Suomen rajojen ulkopuolelle.

Hongan tämän vuoden joukkue on nuori, josta löytyy rutkasti nuorten maajoukkuepelaajia. Joukkueen kokeneempi osasto löytyy joukkueen kolmesta yhdysvaltaisvahvistuksesta.

– Olemme olleet suhteellisen vähän aikaa yhdessä, kun vahvistukset saapuivat reilu viikko sitten Suomeen. Hirveän huolissani en silti ole, vaikka valmistautumisaika on ollut lyhyt, toteaa joukkueen päävalmentaja Kimmo Kujansivu Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kilpailullisesti kahdeksan parhaan joukkoon meneminen runkosarjassa on sopiva haaste ja sen jälkeen kevään jatkuminen pudotuspeleissä. Kaikki tapahtuu kuitenkin myös suhteessa vastustajiin, joten vielä on vaikeaa tehdä muista joukkueista mahdottoman suuria ennakkoarvailuja ja suhteuttaa sitä omaan joukkueeseen.

– On muistettava, että meidän päätavoitteemme on kehittää nuoria ja siitä lähtökohdasta lähdemme kauteen. He ovat innokkaita seuraamaan esimerkkiä ja ovat valmiita tekemään päivittäisen työn, minkä eteenpäin meneminen urheilijana vaatii. Nuoret pääsevät haastamaan itsensä päivittäin kolmen yhdysvaltalaisen ammattilaispelaajan kanssa.

Kujansivu ei tahdo laittaa turhia paineita nuorten pelaajien sarjaan. Kyse on puhtaan sijoitustavoitteen sijasta enemmän pelaajien kasvattamisesta.

– Nuorten pelaajien kokemukset aikuisten sarjasta ovat vähäisiä, joten siinä mielessä kysymysmerkkejäkin on. Meidän joukkueemme arjessa on tehty niin hyvä työtä kuin meidän budjetilla on mahdollista, Kujansivu avaa.

Kujansivu nostaa Peli-Karhut sarjan suurimmaksi ennakkosuosikiksi.

– Joukkue on ollut aktiivinen kesän aikana siirtomarkkinoilla ja joukkue pystyy kesken kaudenkin tarpeen vaatiessa vaihtamaan vahvistuksia. Kouvottaret pysyi suhteellisen samana, joten joukkue voi olla korkealla tällä kaudella. Seuraavassa kastissa tulevat Catz, Forssan Alku ja EBT.

Hongasta Kujansivu nostaa esiin kaksi nuorten maajoukkuepelaajaa, joiden nimi suuren yleisön kannattaa painaa mieleen.

Alexandra Ailus aloittaa nyt toisen kautensa naisten Korisliigassa, joten hän tietää nyt paremmin, mitä sarja vaatii pelaajilta. Hän tulee olemaan isossa pelillisessä roolissa meidän joukkueessa.

Henna Sandvikilla on edessään ensimmäiset ottelut naisten korkeimmalla sarjatasolla. Tarkoitus on, että hänellä on rooli joukkueessa. Kyseessä on kaksi seuran omaa kasvattia, joita on varmasti kiva seurata.