HBA-Märskyn Carolina Kert, 19, siirtyy Baltian liigassa pelaavan Tallinna Ülikoolin riveihin.

Korson Kunnon kasvatti on pelannut tämän ja viime kauden HBA-Märskyssä Korisliigaa. Nyt hän ottaa ensimmäisen askeleensa ulkomailla.

– Sieltä lähti avausviisikosta yksi pelaaja, joten he tarvitsivat uuden pelaajan ja he halusivat minut loppukaudeksi pelaamaan, Kert avaa siirtonsa taustoja Koripalloliiton tiedotteessa.

Tallinna Ülikool pelaa Baltian liigassa, jossa on joukkueita Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Kahdeksan joukkueen sarjassa Ülikool on tällä hetkellä neljäntenä neljällä voitolla ja kuudella tappiolla. Sarjan ehdoton ykkösjoukkue on Euroliigaa pelaava TTT Riika.

– Tosi hyvät fiilikset ja mielestäni tämä on hyvä askel urallani. Pääsen pelaamaan tosi kovia pelejä ja kovia joukkueita vastaan. Tavoitteena on pystyä kehittymään ja oppimaan.

Kert on heti valmiina ottamaan paikkansa Viron hallitsevan mestarin joukkueessa.

– Vastuuta on luvattu, mutta vastuu pitää myös itse ottaa. Olen siihen valmis, Kert sanoo päättäväisesti.

Susiladiesin ja HBA-Märskyn päävalmentaja Pekka Salminen pitää siirtoa Kertille hyvänä askeleena uralla.

– Meillä HBA:ssa päivittäisen harjoittelun tarkoitus on antaa pelaajille valmiudet ottaa seuraava askel. ”Carolle” tarjoutui tämä mahdollisuus toisessa kotimaassaan Virossa ja ajoitus on mainio. Caro pääsee pelaamaan tosi kovia pelejä ja harjoittelemaan laadukkaasti. Onnittelut, Salminen kertoo.

Kert debytoi viime vuonna heinäkuussa maajoukkuepaidassa pelaten kahdeksan peliä U20-maajoukkueessa ja kaksi haastajamaaottelua.