18-vuotiaat Oscar Storgård ja Joel Mäntynen jatkavat Kouvoissa myös tulevalla kaudella. Storgårdin sopimus on mallia 1+2 ja Mäntysen 1+1 vuotta.

Molemmat ovat pelanneet kuluvalla kaudella Korikouvojen riveissä miesten 1 divisioona A:ta. Storgård on käynyt kokeilemassa Kouvojen edustusjoukkueen mukana myös Korisliigan vauhtia.

193-senttinen Oscar Storgård pelaa ensimmäistä kauttaan Kouvolassa. Porvoon Tarmon kasvatti on pelannut kauden aikana Korisliigaa yhteensä 10 ottelun verran 3.4 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Korikouvojen riveissä Storgård on kellottanut keskimäärin 22 minuuttia ottelua kohden tehoilla 10.2/2.4/2.2. Korisliigassa kolmoset ovat osuneet 44%:n ja divarissa 38%:n tarkkuudella.

– Tunnelmat ovat oikein hyvät. Tulevan kauden tavoitteena on kehittyä pelaajana entistä enemmän, päästä kunnolla rotaatioon ja pysyä ehjänä. Kouvoissa on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ja joukkuehenki on erinomainen, siksi jatko Kouvoissa oli helppo, Storgård kertoo Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on iloinen nuorukaisen jatkosta.

– Oscar on erittäin hyvällä asenteella ja työmoraalilla varustettu nuori mies, joka on jo tällä kaudella näyttänyt, että pystyy pelaamaan Korisliigaa. Olen erittäin iloinen, että hän jatkaa meillä.

Niin ikään 193-senttinen Joel Mäntynen pelaa Kouvolassa jo kolmatta kauttaan. KTP:ssä korisoppinsa saanut Mäntynen pelasi viime kaudella Korikouvoissa (5.3/2.8) ja Kouvojen mukana 19-vuotiaiden poikien valtakunnallista I divisioonaa (28.9/12.4/4.5/2.5r/1.1t). Tämän kauden nuorukainen on pelannut puhtaasti Korikouvoissa tehoilla 12.9/5.1/2.1.

– Minulla on tällä hetkellä loistavat fiilikset jatkaa juuri Kouvoissa. Koen, että minulla on täällä loistavat mahdollisuudet kehittyä pelaajana ja päästä lähemmäs tavoitettani pelata tulevaisuudessa isommilla areenoilla. Tulevalle kaudelle tavoitteeni on päästä pelaamaan divarissa isossa roolissa ja kerätä tärkeätä oppia kokeneemmilta Korisliigapelaajilta. Tärkeintä on kuitenkin pysyä terveenä jotta saisin maksimoitua pelaajana kehittymisen.

Ojan korostaa harjoittelun merkitystä.

– Joel on erittäin lupaava nuori pelaaja ja avainasemassa kehittymisen kanssa ovat laadukas harjoittelu ja oikea haaste niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen on tyytyväinen sopimuksiin.

– Tehdyt sopimukset tukevat täysin meidän strategiaa, joka perustuu lahjakkaiden ja tavoitteellisten pelaajien kehittämiseen. Uskomme vahvasti, että molemmat tulevat olemaan huippupelaajia Korisliigassa ja potentiaalia on ehdottomasti myös kansainvälisille kentille.