Viime kaudella Karhu Basketissa 32 ottelussa pelannut Antti Niskanen on solminut oranssipaitojen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Niskanen aloittaa Karhu Basketissa ensi syksynä kolmannen kauden.

Niskasella on kasassa 440 ottelua Korisliigassa 12 kauden aikana. Hän on Sykin kasvatti ja Kauhajoen lisäksi edustanut pääsarjassa ToPo:a, Lappeenrannan Namikaa ja Seagullseja. Viime kaudella Niskanen kuului valmentaja Janne Koskimiehen luottopelaajiin ja oli avausviisikon vakiokasvo.

– Jumpan jatkon kohdalla kysymys oli oikeastaan vain miehen ja perheen tulevaisuuden suunnitelmista. Sanoin seurajohdolle jo aiemmin, että vaikka joudumme nyt miettimään entistä tarkemmin mihin rahat riittävät, niin hänen kaltaista voittavaa pelaajaa meillä ei ole varaa olla palkkaamatta, Karhun päävalmentaja Janne Koskimies kertoo seuran sivuilla.

– Jumppa on pelillisesti omassa roolissaan sarjan ehdotonta kärkeä, mutta hänen arvonsa kokonaisuudessa tulee esille muillakin tavoin. Jumppa on ollut meillä yksi niistä kokeneista pelaajista, jotka asettavat omalla tekemisellään sen ammattilaisurheilijan standardin, johon tasolle on nuorempien joukkuekavereiden sitten vain noustava. En näe myöskään huonona asiana sitä, että pukukopista löytyy yksi perheellinen kaveri vähän rauhoittamassa meininkiä, Koskimies jatkaa.

– Kaksi kuukautta meni kauden keskeydyttyä aivan kokonaan ilman koripalloa, kun saliinkaan ei päässyt. Pyrkimys jatkaa Kauhajoella oli silti koko ajan selvä, vaikka tuossa ajassa melkein ehdin jo unohtaa olevani koripalloilija, kertoo puolestaan Niskanen.

– Nyt on aikaa ja virtaa treenata kunnolla seuraavaa kautta varten, ja onpahan faneillammekin vähän aikaa palautua kovista rasituksista!

Janne Hänninen jatkaa Koskimiehen apuna

Janne Hännisen kanssa Karhu Basket on jo aikaisemmin solminut vuoden jatkopestin valmentamisesta. Nyt on luonnollinen hetki julkaista myös tämä sopimus, kun Karhu Basketin kotimainen runkomiehistö alkaa olla kasassa.

– Olemme olleet Jannen työskentelyyn erittäin tyytyväisiä ja valmennuskaksikon yhteistyö toimii hyvin, Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala sanoo.

– Kun hommat sujuvat kentällä ja sen ulkopuolella, eikä joukkueen menestyksessä ole moittimista, niin tällaiset jatkosopimukset on helppo viedä maaliin.

– Hyvillä fiiliksillä jatkan Karhu Basketissa, Hänninen myhäilee.

– Asiat on hoidettu hienosti, joten jatkosopimuksen tekeminen oli lopulta helppoa.

Myös Janne Koskimies on tyytyväinen mies.

– Viime kaudella Janne liittyi maajoukkuevelvoitteiden vuoksi joukkueen mukaan vasta paria viikkoa ennen ensimmäisiä BCL-karsintapelejä, mutta pääsi nopeasti kiinni meidän toimintatapoihin ja pian otti jo kokonaan vastuun niistä tehtävistä, joita olin hänelle suunnitellut.

– Hän on haastanut hyvin minun ajatuksiani ja ollut pidetty pelaajien keskuudessa, joten hienoa, että saimme miehen jäämään Pohjanmaalle. Uskon, että tämä toimi sisäänajokautena Jannelle päästä mukaan Korisliiga-kuvioihin ja Karhu Basketin valmennustiimihän on ollut hyvä paikka ajatellen jatkossa päävalmentajatehtäviäkin, päättää Koskimies analyysinsä.