Lahti Basketball on solminut 2+1 -mallisen sopimuksen Ricky Waxlaxin, 21,kanssa.

Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä, jossa Malmin Superkoriksen kasvatti pelasi Korisliiga-kaudesta 2016-2017 yhteensä 121 ottelua ja niissä syntyivät tehot 369 pistettä, 215 levypalloa, 77 syöttöä ja 60 riistoa.

– Ricky Waxlax on todella mielenkiintoinen nuori pelaajalahjakkuus. Hän on jo nyt yksi Korisliigan parhaista takakentän puolustajista ja hyvä avoimen kentän pelaaja. Hänen pelinsä sopii loistavasti meidän identiteettiimme. Oli mielenkiintoista katsoa videolta läpi Rickyn hyökkäyspään suorituksia viime kaudelta. Kiitos apuvalmentaja Tomille, joka koosteen työsti. Sen perusteella Rickyllä on jo nyt annettavaa myös puolen kentän hyökkäyksessä. Mutta toisaalta sieltä löytyy selkeitä kehityskohteita, joita lähdemme yhdessä työstämään. Rickyn kanssa käymämme keskustelu vakuutti minut siitä, että hän on valmis kovaan työhön, jota oma kehitys ja myös joukkueen menestys vaativat. Olen erittäin iloinen, että Ricky luottaa meihin ympäristönä, jossa hän pääsee kasvamaan kohti omaa parasta potentiaaliaan. Täytyy myös heittää kiitos Seagullsien suuntaan ja heidän päävalmentajalleen Jussi Laaksolle. Yhdessä mietimme, että Lahti Basketballin tarjoama ympäristö voisi olla tässä vaiheessa uraa Rickylle hyvä paikka kehittyä. On mukava palata liigaan toimimaan fiksujen ja laaja-alaisesti ajattelevien ihmisten kanssa, jotka miettivät pelaajia yksilöinä. Me pyrimme parhaalla mahdollisella tavalla vastaamaan tähän erittäin positiiviseen haasteeseen, kommentoi päävalmentaja Pieti Poikola uusinta suojattiaan lahtelaisten sivuilla.

– Tosi hienoa päästä Lahteen. Heti alusta alkaen ollaan otettu hyvin vastaan ja tuntuu hyvältä olla osa tätä joukkuetta. Odotan innolla yhteistyötä koko organisaation kanssa sekä päästä pelaamaan Lahden upean yleisön eteen, kommentoi maanantaina Lahteen muuttanut Waxlax.

Lahti Basketballilla on nyt sopimukset Vesa Mäkäläisen, Arttu Saarijärven, Henri Ventoniemen, Ville Karvosen, Ali Aholan, Ricky Waxlaxin, Roi Bymanin, Alex Campbelin, Wayne McCulloughin ja Brandon Peelin kanssa. Joukkuetta valmentaa Pieti Poikola.