Yksi Korisliigan tarkimmista heittäjistä ja Pyrinnön oma kasvatti Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä vuoden mittaisella jatkosopimuksella.

27-vuotias laituri päätti juuri 11. kautensa pääsarjatasolla. Menneellä kaudella Heinonen kärsi loukkaantumisesta kauden alussa ja vyölle kertyi 24 ottelua. Tilastojen valossa mies pelasi yhden parhaista kausistaan heittäen 8,6 pistettä ottelua kohden ja kolmoset upposivat upealla 45,3% tarkkuudella. Lisäksi käsiin tarttui 2,4 levypalloa sekä koriin johtaneita syöttöjä 1,8 per ottelu. Kauden piste-ennätyksensä 22 pistettä Heinonen upotti marraskuun lopulla Katajaa vastaan.

– Hienoa jatkaa uraa Tampereella. Jokapäiväisen tekemisen laatu ja ennen kaikkea kehittyminen olivat ne asiat, joita halusin tulevalta kaudelta ja kesältä. Vakuutuin siitä, että Pyrintö on oikea paikka näitä asioita silmällä pitäen, Heinonen taustoittaa jatkoaan Pyrinnön sivuilla.

– Tampere on hyvä paikka myös tulevaa perheenlisäystä ajatellen. Täällä meillä on vahva tukiverkosto ja tuttu ympäristö myös perhe-elämää silmällä pitäen.

Heinonen kuuluu Pyrinnön 90-luvun alkupuolella syntyneisiin omiin kasvatteihin, joista on tullut monia Korisliiga ja divisioonatason pelaajia. Hän on edustanut Pyrintöä yhtä kautta lukuun ottamatta koko uransa pääsarjatasolla. Kaudella 2016-17 Heinonen edusti Kouvolan Kouvoja, jossa hän toimi myös joukkueen kapteenina. Yhteensä pelejä Korisliigassa on kertynyt 320. Seuran omana kasvattina Heinonen tuo joukkueeseen vahvaa pyrintöläistä identiteettiä yhdessä Kilpisen veljesten kanssa.

– Alusta asti meille oli selvää, että haluamme Oskun jatkavan Pyrinnössä. Oskulta voidaan odottaa johtajuutta ja hän tulee varmasti olemaan kotimainen avainpelaajamme tulevalla kaudella, päävalmentaja Miikka Sopanen toteaa.

Pyrinnöllä on Heinosen lisäksi sopimukset David Gonzalvezin, Justus Kilpisen, Lassi Kilpisen, Panu Peltokankaan ja Valtteri Leppäsen kanssa.