Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt alkavalle kaudelle jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. Lisäksi 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen.

Nikula, 46, aloittaa yhteensä seitsemännen kautensa edustusjoukkueen valmentajana. Edustusjoukkueen mukaan Nikula hyppäsi ensimmäinen kerran kaudella 2011-12 apuvalmentajan roolissa. Päävalmentajaksi Nikula nousi kaudeksi 2014-15, hän valmensi Korihaita syksyyn 2017 saakka, voittaen kaudella 2015-16 I-divisioona A:n mestaruuden. Viime kaudella Nikula siirtyi päävalmentajan tontille marraskuussa Jordi Justen tilalle. Edustusjoukkueen ohella Nikula on toiminut monen vuoden ajan seuran juniorivalmentajana eri ikäluokissa. Vuonna 2018 Nikula suoritti Suomen Koripalloliiton huippuvalmentajatutkinnon.

Pelaajaurallaan Nikula edusti omaa kasvattajaseuraansa Korihaita yhteensä 12 kauden ajan. Lisäksi Nikula on pelannut ammattilaisena Salon Vilppaassa, Espoon Hongassa, Kauhajoella sekä Itävallan Mattersburgissa.

– Kun seurasta kysyttiin, lähdenkö valmentamaan, niin miksi ei. Viime kaudella, kun otin päävastuun, niin aika nopealla aikataululla jouduin tekemään pelillisiä muutoksia ja se ei aina ole helppoa. Nyt pystyn aloittamaan puhtaalta pöydältä, sanoo Nikula Korihaiden sivuilla.

Alkavan kauden pelitapaan vaikuttaa Nikulan mukaan pitkälti pelaajat.

– Katsotaan minkälaisia pelaajia saadaan, niin heidän mukaan mennään. Varmaan aika nuori ryhmä saadaan kasaan. Totta kai minulla on ajatus, että tehdään jotain asioita eri tavalla kuin viime kaudella, Nikula pohtii.

Korihaiden pelaajarungon kasaaminen on aloitettu omista kasvateista, sillä jatkosopimuksen seuran kanssa on tehnyt Tommi Lehtonen. Aamos Nikula sen sijaan palaa Uuteenkaupunkiin ja Korihaihin yhden Nokialla vietetyn opiskeluvuoden jälkeen.

17 nuorten maaottelua pelannut Lehtonen (17v. 186 cm) oli yksi viime kauden valopilkkuja, sillä nuori mies pääsi 19 ottelussa näyttämään osaamistaan liigatasolla ja pisteitä kertyi reilun yhdeksän minuutin peliajalla keskimäärin 2,5. Yhden ottelun piste-ennätys Lehtosella on yhdeksän pistettä kolmella onnistuneella kolmen pisteen heitolla 1.11.2019 Nokiaa ja 7.12.2019 Lahtea vastaan.

Lehtosella on selvät tavoitteet ensi kauteen.

– Pallollista roolia haluan kehittää sekä pelinäkemystä takamiehen näkökulmasta, toteaa Lehtonen.

Aamos Nikula (17v. 175 cm) palaa Nokialta Uuteenkaupunkiin isänsä Jarnon valmennukseen. Viime kaudella Nikula pelasi BC Nokian U19-U17-joukkueessa 17-vuotiaiden SM-sarjaa komealla 20,1 pisteen keskiarvolla ollen sarjan kolmanneksi paras pistemies. Nikula teki Korisliiga-debyyttinsä 15-vuotiaana kaudella 2018-19. Heti ensimmäisessä liigapelissään Nikula antoi yhden koriin johtaneen syötön sekä riisti pallon kertaalleen vastustajalta. Nikulalla on vyöllään yhteensä kahdeksan nuorten maaottelua.

Päävalmentaja Nikula on mielissään päästessään valmentamaan aikuisten tasolla seuran omia kasvatteja.

– Eskari-ikäisistä lähtien olen näitä poikia valmentanut. Tommi käytti minuuttinsa hyvin viime kaudella. Tommilta odotan näkeväni varmempaa pallon kanssa pelaamista. Aamokselle varmaan isoin haaste tulee olemaan pelikovuus takamiehen tontilla, mutta harjoittelun ja kokemuksen kautta se kehittynee. Se on hienoa, että tästä kaupungista löytyy motivoituneita pelaajia, jotka haluavat kehittyä, harjoitella hyvin ja sitä kautta kaiken onnistuessa saavat mahdollisuuden menestyä, kommentoi Nikula.

Korihaiden puheenjohtaja Johanna Kutila on tyytyväinen tuoreista sopimuksista ja siihen, että uusikaupunkilaisuus edustusjoukkueessa sekä pelaaja- että valmentajapuolella säilyy.

– Jarnon jatkaminen päävalmentajana oli ykkösvaihtoehtomme. Vaikka erinäisten yksityiskohtien takia julkaisu meni hieman myöhäiseksi, niin olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Tommin pelaamista oli viime kaudella ilo seurata ja Aamoksen tulo takaisin Uutenkaupunkiin on hieno juttu. Seuralle on erityisen tärkeää, että edustusjoukkueessamme pelaa pienen kaupunkimme omia kasvatteja, toteaa Kutila.

Sopimusneuvottelut tulevan kauden pelaajien osalta ovat parhaillaan käynnissä.

– Olemme toiveikkaita, että saisimme uutta tiedotettavaa lähiaikoina, arvioi Kutila.