Suomikoriksen legenda jatkaa uraansa vielä yhden kauden – ”Päätös uran jatkosta ei ollut helppo”

Salon Vilpas tiedottaa, että yksi suomalaisen koripalloilun suurimmista legendoista, Teemu Rannikko, jatkaa uraansa vielä yhden kauden ajan.

Tammikuisesta sääriluun murtumasta toipuva Rannikko on pohtinut kesän ajan huikean uransa jatkoa ja nyt on varmaa, että ”Taikurin” viimeinen tanssi Korisliigan parketeilla on tosiasia. Syyskuussa 40 vuotta täyttävä Rannikko solmi Salon Vilppaan kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen – uran viimeisen.

Kesän kuumin puheenaihe Salon kaduilla sai siten lopullisen sinetin. ”Taikurin” jalka on kuntoutunut vähintään aikataulussa ja pelinälkää riittää edelleen. Se on varmasti iloinen uutinen kaikille Korisliigaa seuraaville, sillä toista Rannikon kaltaista pelaajaa ei Suomen kentillä ole koskaan nähty ja tuskin tullaan näkemään.

Jos 16-vuotias nuorukainen nousee SM-sarjajoukkue Piilosetin tukipilariksi ja hänet valitaan alle kaksikymppisenä kahdesti vuoden pelaajaksi, jotain spesiaalia pelaajassa täytyy olla. Viisi kertaa valinta vuoden koripalloilijaksi Suomessa ja kaksi SM-kultaa sekä kaksi SM-hopeaa puhuvat puolestaan, komeasta kansainvälisestä urasta puhumatta.

189-senttisen kaarinalaisen ura Euroopan kentillä hakee vertaistaan, sillä harva pelaaja saa merkitä ansioluetteloonsa nimet Reggio Emilia, Euro Roseto, Scavolini Pesaro ja Cimberio Varese Italiasta, KK Union Olimpija Sloveniasta, Himki BK Venäjältä sekä CB Granada Espanjasta.

Mestaruusmitalit löytyvät Sloveniasta (2006, sarja + cup) sekä Venäjän cupista (2008) ja hopeiset lätkät Sloveniasta (2007) ja Venäjältä (2008 + 2009). Rannikko voitti Himkin paidassa myös ULEB Eurocupin hopeaa 2009. Tilastollisesti kokeneen takamiehen parhaat vuodet osuivat Slovenian kausille.

Paluu 13 vuoden ja lähes 400 kansainvälisen ottelun jälkeen Suomeen ja Joensuun Katajaan toi mukanaan kaivatut kultamitalit myös Suomesta. Paluu kotiseudulle Varsinais-Suomeen oli tosiasia kesällä 2017, jolloin Rannikko solmi sopimuksen Salon Vilppaan kanssa. Lokakuussa käynnistyvä ”one more year” -projekti on Turun NMKY:n kasvatille neljäs Salossa ja niiden aikana pelejä on Vilppaan paidassa kertynyt tasan sata.

Rannikko on kuulunut luonnollisesti myös maajoukkueen kantaviin voimiin ja vuodesta 1997 alkanut ura jatkui 149 maaottelun verran aina 2017 EM-kisoihin saakka. Susijengissä piste-ennätykseksi jäi Venäjää vastaan tehdyt 33 pinnaa vuonna 2003.

Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen on luonnollisesti tyytyväinen Suomi-legendan jatkopahvista.

– Vaikka olen valmentanut melkoisen määrän pelejä Korisliigassa, saan varmasti Teemulta paljon uusia asioita omaan valmennukseeni. Teemun uran jatkuminen on enemmän kuin mahtava asia niin Vilppaan kuin koko suomalaisen koriksen kannalta. Hänen tietotaito, osaaminen ja johtajuus nostavat kaikkien jokapäiväisen tekemisen laatua. On ollut hienoa seurata, miten Teemu on kuntouttanut itseään vaikean loukkaantumisen jälkeen ja saamme nähdä hänet vielä yhden kauden ajan Vilppaan paidassa, ihastelee Korisliigan kokenein nykyvalmentaja Toiviainen 587 Korisliigan ottelua nähneenä.

Rannikko myöntää, että jatkopäätöstä tuli puntaroitua pitkään.

– Rehellisesti sanottuna en ole hirveästi vielä tulevaa kautta miettinyt. Päätös uran jatkosta ei ollut helppo, mutta nyt kun päätös on tehty, uutta kautta pitää alkaa miettimään enemmän, Rannikko toteaa Vilppaan tiedotteessa.

Rannikko on kuntouttanut jalkaansa tammikuusta lähtien. Vaikka kuntoutus on edennyt hyvin, niin täyteen kuntoon on vielä matkaa.

– Jalka kestää kohtalaisen hyvin, mutta korista sillä ei vielä pelata. Näin vakavaa loukkaantumista ei uralle ole ennen sattunut, ja maltti on valttia, mikäli jalka on tarkoitus saada täyteen kuntoon.

Lähde: Vilppaan tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.